Шумен. Специализирана полицейска операция за използването на обезопасителни системи от

...
Шумен. Специализирана полицейска операция за използването на обезопасителни системи от
Коментари Харесай

Шумен: Специализирана полицейска операция за използването на обезопасителни системи от водачите и техните спътници се провежда на територията на ОДМВР

Шумен. Специализирана полицейска интервенция за потреблението на предпазни системи от водачите на моторни транспортни средства и техните спътници се организира на територията на ОДМВР-Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . „ Целта е да понижим пътно-транспортния травматизъм. До момента на територията на Областната дирекция нарастване на както на тежките ПТП, по този начин и на убитите и ранените в тях “, съобщи началникът на Сектор „ Пътна полиция “ ст. контрольор Веселин Георгиев. Акцията ще продължи до 12 май. Специално внимание ще се обръща на вярното транспортиране на деца. Друг акцент в интервенцията ще бъде вярното слагане на регистрационния номер от мотоциклетистите. Ще се прави и настоящ надзор на водачите и колите.
През април са глобени 140 водачи и пасажери, които не са били с сложени предпазни колани или каски. 17 водачи са били санкционирани по тази причина, че употребяват мобилен телефон при ръководство на МПС без да употребяват хендсфри устройство. 383 водачи са били с нередовни пътни документи, 346 са били санкционирани за погрешно прекъсване и паркиране. 61 са пътните произшествия на територията на ОДМВР-Шумен през месец април. От тях шест са тежки - с двама починали и петима потърпевши. Нарушенията на водачите свързани с неспазване на скоростните режими са 2552. Най-много са водачите на моторни транспортно средства, които са се движили със скорост до 30 км/час над оптимално разрешената - 2057. 320 са открити да карат със скорост сред 31 и 40 км/ час над оптимално допустимата, а 122 са управлявали с превишена сред 41 и 50 км/ час скорост над оптимално позволена. 53 водачи са били засечени от камерите на Пътна полиция, че се движат със скорост над 50 км/ час над оптимално разрешената. През месец април краткотрайно са били отнети 104 свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство, а от придвижване краткотрайно са спрени 49 пътни транспортни средства.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР