Шумен. Създадена е организация за засилен контрол по пътищата в

...
Шумен. Създадена е организация за засилен контрол по пътищата в
Коментари Харесай

Създадена е организация за засилен контрол по пътищата в област Шумен през празничните дни

Шумен. Създадена е организация за засилен надзор по пътищата в област Шумен в интервала 20-23 септември. На брифинг гл. инсп. Веселин Георгиев, шеф на Сектор „ Пътна полиция “, и ст. контрольор Десислав Райчинов оповестиха ограниченията, които ОДМВР - Шумен подхваща за застраховане на сигурността и публичния ред по време на идните почивни дни за Деня на независимостта, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . На 20 септември, от 14.00 до 20.00 часа, ще бъде спряно придвижването на товарни коли по основен път I-4 и автомагистралите, като полицейски екипи ще наблюдават за съблюдаване на ограничаването. В почивните дни, изключително в тъмната част на денонощието, ще се организират полицейски интервенции по отношение на шофиране след приложимост на алкохол и от неправоспособни водачи. Ще се реализира и засилен надзор по отношение на рестриктивните мерки на скоростта по всички посоки.
„ За следващ път призоваваме участниците в придвижването да бъдат деликатни, когато пътуват. Да не се пазят от нас, а от произшествия “, сподели гл. контрольор Веселин Георгиев. Ст. контрольор Десислав Райчинов сложи акцент върху рекомендациите за предварителна защита на битовите обири и на телефонните измами. „ При неявяване от вкъщи, жилищата да са добре заключени, прозорците и вратите - затворени, изключително на по-ниските етажи, до които има елементарен достъп. Да помолят близки или хора, на които имат доверие, да наглеждат жилищата им, в случай че ще отсъстват през празничните дни. Да бъдат бдителни за съмнителни лица тук-там с наличие на доста хора “, прикани ст. контрольор Райчинов.
Той уточни, че през последните месеци на територията на региона са били регистрирани няколко обири на движимости, пари и полезности от леки коли. „ При паркиране, било на паркинг на търговски обект, край исторически обект или там, за където се пътува, дано водачите се уверят, че са заключили добре колите си. Крадците не рядко употребяват устройства, които заглушават заключването на колите, други работят с недодялан щурм като чупят стъкло, най-добре е да не се оставят пари, полезности, преносими компютри, телефони в колите “, сподели ст. контрольор Райчинов.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР