Шумен. Съставът на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на

...
Шумен. Съставът на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на
Коментари Харесай

Шумен: Съставът на секционните избирателни комисии на територията на общината за изборите за европарламент бе определен на консултации при кмета Любомир Христов

Шумен. Съставът на секционните изборни комисии (СИК) на територията на община Шумен по отношение на идните избори за европарламент на 26 май бе избран на извършените по покана на кмета на Шумен Любомир Христов съвещания, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . В срещата участваха представители на 7 политически обединения. На територията на община Шумен ще бъдат разкрити 127 секции. В управлението им ще бъдат ангажирани 127 ръководители, 127 заместник-председатели и 127 секретари, броят на членовете в СИК е 710 души. При разпределението на местата в секционните изборни комисии общинската администрация е спазила разпоредбите - представители на една и съща партия и коалиция да нямат болшинство в една секция, както и секретарят и ръководителят на СИК да не бъдат от от една и съща партия или коалиция.
ГЕРБ ще има 43 ръководители, по 42 зам.-председатели и секретари и 238 членове на СИК, Българска социалистическа партия - 42 ръководители, 42 заместник-председатели, 43 секретари и 176 членове, Коалиция „ Обединени патриоти “ - по 18 ръководители и заместник-председатели, 17 секретари, 74 членове, Движение за права и свободи - 16 ръководители, по 7 заместник- ръководители и секретари, 77 членове, „ Воля “ - по 8 ръководители, заместник-председатели и секретари и 103 членове, ББЦ и Вътрешна македонска революционна организация - 21 членове, „ Реформаторски блок “ - 21 членове. Секциите с до 500 души ще бъдат 7-членни, тези с над 500 души - 9-членни. Ако бъде образувана преносима секция, тя ще бъде в състав от 5 души.
Представителите на политическите обединения ще се съберат още веднъж на 19 април, 10.00 ч., в зала 203 когато ще бъде изтеглен чоп, който ще разпредели местата за лепене на пропагандни материали сред обособените политически сили.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР