Шумен. Със състезанието по краснопис и правопис започнаха проявите за

...
Шумен. Със състезанието по краснопис и правопис започнаха проявите за
Коментари Харесай

Шумен: Със състезанието по краснопис и правопис в СУ „Сава Доброплодни“ започнаха проявите за празника на града

Шумен. Със надпреварата по калиграфия и правопис започнаха деянията за Деня на Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Домакин на проявата е СУ „ Сава Доброплодни “. В надпреварата вземат участие 7 тима от 6 шуменски учебни заведения - НУ „ Княз Борис “, НУ „ Илия Р. Блъсков “, II ОУ „ Д-р Петър Берон “, Трето ОУ „ Димитър Благоев “, IX ОУ „ П. Волов и СУ „ Сава Доброплодни “. Първокласниците вземат решение езикови задания.
„ Идеята на това съревнование е да проверим опцията на актуалните деца да пишат както красиво, по този начин и вярно. Ние сме в стадий на промяна на просветителната система, в която приказваме за преход от центристки познания към компетентностен метод. Важен аспект в тази връзка е отзивчивата подготвеност, а тя е обвързвана с общуването и с работата с текст. За да можеш да създаваш текст, е належащо смислово и официално да разграничаваш и използваш езиковите единици на всички нива, както настрана, по този начин и в цялата им комплексност. Разбира се, ние през днешния ден с изключение на да проверим децата, желаеме и да ги поощрим в тяхното бъдещо развиване, в което те да споделят вярно “, съобщи доцент доктор Снежана Добрева от оценяващата комисия.
„ Амбицията ни е последователно да превърнем този празник на българския език в национално съревнование за учениците ", сподели Павел Павлов, шеф на II ОУ „ Д-р Петър Берон “, което сложи преди три години началото на надпреварата по калиграфия и правопис. „ Писането красиво значи, че учениците ще могат и вярно и красиво да се изричат и да основават текст “, сподели Албена Иванова-Неделчева, шеф на СУ „ Сава Доброплодни “.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР