Шумен събира за първи път майстори на обектива от страната

...
Шумен събира за първи път майстори на обектива от страната
Коментари Харесай

Пленер събира фотографи в Шумен

Шумен събира за първи път майстори на обектива от страната на Национален пленер. Четири дни те ще снимат в района, с цел да покажат по какъв начин виждат „ Шумен – прочут и чужд “. Фотографите ще имат опция да работят и да търсят най-вълнуващите фрагменти от града, неговите естествени и исторически забележителности, археологически резервати и архитектурни обекти.

Откриването е на 28 април в къщата музей “Панчо Владигеров”. След привършване на фотографския пленер ще бъдат подбрани най-хубавите 30 фотоси, които ще бъдат показани в Художествената изложба „ Елена Карамихайлова “ на 8 май.

Всички участници, подали поръчки за присъединяване в пленера, са изявени имена в региона на фотографията, носители на интернационалните и национални награди, оповестяват от общината. Шуменските представители са Ивайло Сакелариев, Стоян Николов, Кирил Панайотов, Злати Димитров и Красимир Кънев. Гости са Пламен Михайлов от Варна, Димитрина Андреева от Бургас, Величка Тодорова и Александър Иванов от Пазарджик, и Златко Латев от Хасково.

Събитието е ново в Културния календар на Шумен и се финансира от общината. Всички създатели преотстъпват правата на потребление на творбите, основани по време на пленера, тъй че те ще могат да се употребяват и възпроизвеждат неведнъж с некомерсиална цел за потребностите на общината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР