Шумен. С тържествена церемония пред сградата на Общината беше отбелязан

...
Шумен. С тържествена церемония пред сградата на Общината беше отбелязан
Коментари Харесай

Шумен: С тържествена церемония пред сградата на Общината беше отбелязан празникът на града

Шумен. С тържествена гала пред постройката на Общината беше маркиран празникът на града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Под звуците на националния химн, химна на Европа и града се състоя обред по издигане на знамената.
Националният байрак на България беше повдигнат от Владимира Станчева, Даниел Димитров, Хасан Хасанов - възпитаници от 10-и и 11-и клас на СУ „ Сава Доброплодни “, участници в танцов състав „ Луди млади “, със значими триумфи на национални и интернационалните фестивали и Александър Димитров, дванадесетокласник от СУ „ Йоан Екзарх Български “, ученик на ЦПЛР - ОДК.
Знамето на Европейския съюз беше издигнато от Екатерина Петкова от 11-и клас на ПЕГ „ Никола Вапцаров “ - с второ място в астрономическия конкурс Хвани звезда “, проведен от Европейската асоциация за астрономическо обучение и Южноевропейскаат астрономическа обсерватория, както и Полина Методиева от 12-и клас в СУ „ Панайот Волов “, международен първенец за 2018 година по кикбокс за девойки.
Честта за издигане знамето на Шумен заслужиха Александра Василева, Даниел Христов, Елизабет Янкова и Айян Рамадан - възпитаници от 7-и и 8-и клас на ППМГ „ Нанчо Попович “, заели призови места в националния кръг на Олимпиадата по техническо начертаване.
Сред формалните посетители на церемонията бяха посетители от Браила, народните представители Димитър Генов, Димитър Александров, Иван Иванов, Емил Димитров, Валери Симеонов, Районният мюфтия Месут Мехмедов, проф. Стефан Желев, регионален шеф на Шумен, общински кметове, кметове на обитаеми места от община Шумен, проф. Георги Колев, ректор на Шуменския университет, почетни жители на Шумен, Общински съвет - Шумен, видни общественици. По мотив празника на Шумен приветствен адрес е получен от Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание.
Поздравително слово произнесе кметът на Шумен Любомир Христов. „ Шумен е град с минало и богата история. Шумен е град с настояще, което живее с динамичността на своето време. Шумен е град с бъдеще. Ще продължим да работим по тази причина Шумен да бъде съвременен и проспериращ град. Честит 11 май. На всички прекрасен празник, изпълнен с доста въодушевление “, пожела Любомир Христов.
След издигането на знамената стартира тържествената сесия на Общинския съвет.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР