Шумен. С минута мълчание в памет на загиналите в пътнотранспортни

...
Шумен. С минута мълчание в памет на загиналите в пътнотранспортни
Коментари Харесай

Шумен: С минута мълчание в памет на загиналите в пътнотранспортни произшествия започна дежурството на полицейските екипи в ОДМВР - Шумен

Шумен. С минута безмълвие в памет на починалите в пътнотранспортни катастрофи стартира дежурството на полицейските екипи в ОДМВР- Шумен. Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен . По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите. Ежегодно вследствие на произшествия по пътищата на страната ни стотици губят живота си, хиляди получават тежки пострадвания и боледуват дълготрайно, забележителен е и броят на потърпевшите с увреждания за цялостен живот.
179 са тежките произшествия, зародили на територията на ОДМВР - Шумен от началото на годината до днешния ден. 18 са изгубили живота си на пътя, 103 са ранените по време на произшествия. Най-много са починалите при пътни произшествия отвън обитаеми места - 14, измежду които седем водачи, трима пешеходци и четирима пасажери.
В храмовете в региона уважиха жертвите при пътни произшествия. В храм „ Свето Възнесение Господне “ архиерейският наместник отец Димитър отслужи заупокойна молитва в памет на всички починали участници в придвижването. В Арменската апостолическа черква „ Света Богородица “ в Шумен ахидякон Вартан Ананян отслужи литургия, по време на която бе почетена паметта на починалите на пътя. Районният мюфтия Месут Мехмедов се включи в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите. В тяхна памет ще бъдат отслужени молебствия в Томбул джамия. Духовниците насочиха апели за по-разумно и деликатно придвижване по пътищата.
Денят за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни катастрофи е и ден за размисъл, за любовта сред хората, за осъзнаване на нуждата от ново отношение и просвета в придвижването по пътищата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР