Шумен. С концерт пред Драматично-куклен театър Васил Друмев“ бе открита

...
Шумен. С концерт пред Драматично-куклен театър Васил Друмев“ бе открита
Коментари Харесай

С концерт пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ бе открита новата учебна година в Обединения детски комплекс „Анастас Стоянов“ в Шумен

Шумен. С концерт пред Драматично-куклен спектакъл „ Васил Друмев “ бе открита новата образователна година в Центъра за поддръжка за личностно развиване – Обединен детски комплекс (ОДК) „ Анастас Стоянов “ в Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Децата пяха и танцуваха, подредена беше и галерия с рисунки. В обособените школи в областите „ Наука и технологии “ и „ Изкуства “ към този момент има записани над 1300 деца. Директорът на ОДК Мария Йорданова пожела на всички „ На добър час! “.
„ Първият образователен ден постоянно е бил специфичен празник за всеки от нас, тъй като е знак на почитта на българите към знанието, духовността и образованието. Днес Център за поддръжка за личностно развиване – Обединен детски комплекс „ Анастас Стоянов “ отваря порти, с цел да посрещне дребните и огромни възпитаници. Най-вълнуващ е празникът за тези от вас, които за първи път ще прекрачат прага на комплекса - с доста труд и непримиримост ще умножат знанията си, ще развият своята заложба и ще се трансфорат в част от нашите обичаи, с цел да завоюват още повече триумфи в другите области на познанието и изкуството “, сподели Мария Йорданова. Тя пожела доста духовни сили и непримиримост на всички през новата образователна година, подчинение на всички вероятни върхове в региона на науката, изкуството и технологиите и умножаване на триумфите. Приветствие насочи и Найден Косев, заместник-кмет в община Шумен.
„ Повече от 60 години през разнообразни времена този Дом на изкуството, на музиката, на танците, на науката, на практическите занятия даваше основа и база на развиването на гениите на нашите деца, които популяризираха освен града, само че и страната ни. Скъпи деца и възпитаници, бъдете здрави, развивайте въображението си, учете и творете с доста сила и дух. Пожелавам на всички сполучлива година “, сподели Найден Косев. След приветствията прозвуча учебния звънец и бе плиснато менче с вода.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР