Шумен. С искане за оставките на кмета и областния управител

...
Шумен. С искане за оставките на кмета и областния управител
Коментари Харесай

Шумен: С искане за оставките на кмета и областния управител започна последната за годината сесия на Общинския съвет

Шумен. С искане за оставките на кмета и регионалния шеф на Шумен стартира последната за годината сесия на Общинския съвет, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . В декларацията от името на групата на Българска социалистическа партия се показва, че с поддръжката за бизнес проекта на ВиК оператора преди година кметът е заблудил всички шуменци, че настояването за нарастване на водата е обосновано предвид на идните вложения в бранша, а през днешния ден се афишира обществено против нарастването, което той и Политическа партия ГЕРБ са подкрепили на всички равнища. Според групата на Българска социалистическа партия по тематиката вода липсва спор сред институциите - Община, Областна администрация, Асоциация по ВиК, ВиК оператор и жители, както и и разговор сред представители на Политическа партия ГЕРБ на всички равнища, общински съветници, кмет регионален шеф и ръководител на Асоциацията по ВиК, шеф на ВиК, министри, Министерски съвет, излъчени представители в КЕВР.
„ Убедени сме, че макар обществото въодушевление с искане за понижаване на цената на водата, до това няма да се стигне, поради липса на политическа воля от страна на ГЕРБ и нейните представители на всички равнища “, се показва още в декларацията с настояването за оставките. „ Свидетели сме на политически цинизъм в най-висша форма “, съобщи проф. Добрин Добрев във връзка декларацията. Той прикани Общинския съвет да не се трансформира в цирк с политически цели. „ В момента ни се предлага декларация, която желае оставката на кмета и кметския екип, който поставя всички старания да се реши казуса дс водата “, съобщи проф. Добрев. От своя страна кметът Любомир Христов уточни, да не му трансферират проблеми, трупани с години и още веднъж прикани казусът с водата да не се политизира.
„ Ние заварихме тежко завещание от 38 млн. лева отговорности, незавършени планове и други Нямаше по какъв начин да не приемем проекта за ръководство на ВиК, другояче нямаше да имаме пречиствателна станция за питейни води и довеждащ тръбопровод. Има ли още някой който да не знае, че загубите по настоящия тръбопровод са 80%. Каквото е било да не го замитаме под чергата. Всеки да си носи отговорността,а не в този момент употребявайки тематиката да водата да си вършим пиар и политически активи. Да загърбим политическите си пристрастия и да решим казуса за шуменци “, прикани Любомир Христов. След това близо два часа общинските съветници решаваха дали докладна бележка от групата общински съветници „ За Шумен “ по тематиката за водата да влезе в дневния ред.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР