Шумен. Ръст от 5 000 туристи отчита Регионален исторически музей-Шумен

...
Шумен. Ръст от 5 000 туристи отчита Регионален исторически музей-Шумен
Коментари Харесай

Шумен: Ръст от 5 000 туристи отчита Регионалният исторически музей за 2017 година

Шумен. Ръст от 5 000 туристи регистрира Регионален исторически музей-Шумен за 2017 година. През предходната година обектите на музея са били посетени от 156 000 туристи, по отношение на 151 000 през 2016 година. Това заяви пред публицисти Даниел Руменов, шеф на музея, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Сред най-посещаваните обекти са резерватите „ Плиска “ и „ Мадара “, растеж регистрират в централната експозиция на музея, резервира се броят на туристите разгледали Шуменската цитадела - 14-15 000.
През тази година Регионален исторически музей-Шумен ще кандидатства за премията на Форум на славянските култури, в категорията за най-хубав музей. Другият представител от България е Природонаучният музей в Пловдив. Форумът е основан през 2004 година, с посланичество на 13 страни. През 2014 година е учредена и премията „ Жива “, за която ще кандидатства и шуменският музей. Наградата съставлява статуетка на едноименната славянска богиня. Церемонията по награждаването ще се състои в интервала 12-14 септември. Очаква се в края на март, началото на април музеят да бъде посетен от особено жури. Преди дни Регионален исторически музей-Шумен бе почетен със „ Златен приз ” за предпазване и разпространение на културното завещание. Даниел Руменов уточни, че през последнрите години годишно музеят регистрира туристически растеж от 5-6000 души.
„ Привличаме туристи с помощта на новаторското показване на обектите, последната ни облага в тази посока е платформата „ Виртуална действителност “, съобщи Даниел Руменов.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР