Шумен. Продължава разследването по случая с разкритите наркооранжерии в местността

...
Шумен. Продължава разследването по случая с разкритите наркооранжерии в местността
Коментари Харесай

Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен: Продължава разследването по случая с разкритите наркооранжерии

Шумен. Продължава следствието по случая с разкритите наркооранжерии в местността „ Паметниците “ край село Хан Крум. Като обвинен е притеглен 49-годишният В. В., пренаел арендован парцел, на който са се намирали оранжериите. Това заяви на брифинг административният началник на Окръжна прокуратура-Шумен и областен прокурор Маргарита Георгиева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Спрямо мъжа са повдигнати обвинявания за две закононарушения - за държане на наркотично вещество за разпространяване и за засяване и развъждане на високорискови наркотични субстанции. С разпореждане на прокурор В. В. е арестуван за период до 72 часа. Маргарита Георгиева уточни, че следва внасяне на искане за задържането му под стража.
„ Вчера, през днешния ден и на следващия ден се събират доказателства, които да обосноват нуждата от взимане на мярка задържане под стража по отношение на В. В., а след това - и за цялостното привършване на следствието. Благодаря на управлението ОДМВР-Шумен за сполучливата взаимна работа. От началото на годината приказваме за няколко разкрити оранжерии за развъждане на марихуана, както и за други тежки закононарушения. 43-годишният И. И., който също е престъпно проявен, отива на районно равнище, на този стадий няма данни за съпричастност към оранжериите “, уточни Маргарита Георгиева. „ В Кочово в средата на февруари беше разрушен канал, като имахме данни, че част от продукцията се изнася за наркопазара във Варна, само че за останалите случаи с разкрити наркооранжерии нямаме оперативна информация за какъв пазар е предопределена дрогата. При множеството от делата, които водим, както това в „ Дивдядово “, и в сегашния случай, това са първи пъти за развъждане на марихуана, просто се опитва пазарът “, уточни Маргарита Георгиева.
Ст. комисар Ялчън Расим, шеф на ОДМВР-Шумен съобщи, че от началото на годината по отношение на миналата календарна година, се следи растеж с 41% на закононарушенията, свързани с опиати, на територията на област Шумен. Той посочи, че през предходната година те са били 56, а в този момент – 79, като всички формирани производства са против прочут причинител.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР