Шумен. Предизборната кампания започна без особен ентусиазъм, но хората разбраха,

...
Шумен. Предизборната кампания започна без особен ентусиазъм, но хората разбраха,
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Иво Христов, БСП: От евроизборите зависи дали ще се удължи агонията на правителството

Шумен. " Предизборната акция стартира без необикновен възторг, само че хората схванаха, че те са основни за националната политическа обстановка, защото от това дали ще победи " Българска социалистическа партия за България " зависи дали ще имаме предпоставки за предварителни парламентарни избори, или ще удължим мъката на това държавно управление, което де факто е фабрика за кавги - от " Апартаментгейт ", през къщи за посетители, до къщата в Барселона. И това държавно управление от дълго време не е в положение да събере реформаторско болшинство. " Това сподели пред публицисти в Шумен претендентът от листата на " Българска социалистическа партия за България " Иво Христов, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . На конференцията участваха също националният представител Иван Иванов и общинският ръководител на БСП-Шумен Веселин Пенчев.
Като удостоверение на неуспеха на ГЕРБ Христов добави, че мониторинговият механизъм над България няма да бъде снет и това е станало ясно през днешния ден. " Другите два целта бяха влизането в Шенген и в чакалнята на Еврозоната – и те също пропаднаха – няма прогрес по никой от тях. Това обобщи европейската политика на настоящето държавно управление, което и като име, и като поръчка се обявява като проевропейско, само че се провали във всички свои инициативи, остана единствено споменът по какъв начин европредседателство бе използвано за потребностите на политическия пиар, остават прегръдките с европейските водачи и това, което медиите градиха като облик на Борисов като някакъв карикатурен балкански Бисмарк, от който облик не остана нищо, несъмнено ", сподели още Иво Христов. Той добави, че съгласно него Борисов се изживява като монарх и това ясно проличава от метода на разпределянето на парите от по този начин наречения бюджетен остатък с постановления на Министерски съвет, което си е " отработен механизъм за машинация ".
За работата на Народното събрание той сподели: " Парламентът е на дъното на своето доверие, той на практика не действа, той се занимава с кворума си “. Смесването на европейските и национални тематики на тези избори Христов дефинира като обикновено. " Във Франция обществените митинги са център на акцията, въпреки те да не са европейска тематика. В Германия растежът на национализма и крайната десница също са съществена тематика, която е колкото европейска, толкоз и национална. В този смисъл- към този момент мъчно може да се разграничават общоевропейските тематики от националните. Ние сме една общественост и част от един пъзел, в който всеки има своето място и всеки въздейства на общия климат ", съобщи още претендентът на левицата.
Като свои цели в работата си като евродепутат Христов акцентира, че ще се придържа към главните политиките, заложени в програмата на " Българска социалистическа партия за България ". " Като всеки принадлежащ на левицата човек съм завързан към обществените тематики - единната европейска минимална пенсия, единната европейска минимална заплата са част от Визия за Европа ", сподели той.
Народният представител Иван Иванов също дефинира предизборната акция като блестящо белязана от вътрешнополитическите въпроси. " Връх вземат проблематики, които занимават българския жители в всекидневието му, а не толкоз какво е бъдещето на Европейски Съюз, тъй като за жалост, за тези 12 години, в които ние сме член на Европейски Съюз, българският поданик не усети нито по джоба си, нито при отварянето на хладилника, че е станал жители на Европа. За страдание последните месеци ни залива информация по какъв начин благините от Европа биват ограбвани по най-брутален метод и те отиват в джобовете на малко на брой ", съобщи Иванов. Той изрече убеденост, че изборите в последна сметка ще завършат с победа на Българска социалистическа партия. " Ние не се съмняваме, през днешния ден бяхме на срещи във Върбица и Смядово и аз им споделих на тези хора в идващите дни да вървят с високо вдигнати глави, като спечелили, тъй като те ще бъдат такива ", добави националният представител.
Общинският водач на Българска социалистическа партия Веселин Пенчев акцентира значимостта на евроизборите, защото точно загубата на ГЕРБ ще отнеме моралното право на партията на Борисов да ръководи страната. " Позволявам си да се обърна към жителите на нашата община- да не смятат, че тези избори са предрешени, да гласоподават, тъй като в случай че Българска социалистическа партия е първа политическа мощ, нашата партия ще има още по-голямо съображение да желае предварително преустановяване на мандата на държавно управление ", сподели Пенчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР