Шумен. Празничен концерт-спектакъл Любили се, искали се“ ще представи ансамбъл

...
Шумен. Празничен концерт-спектакъл Любили се, искали се“ ще представи ансамбъл
Коментари Харесай

Шумен: Ансамбъл „Шумен“ ще представи празничен концерт „Любили се, искали се“ по повод 40 години от създаването си

Шумен. Празничен концерт-спектакъл „ Любили се, желали се “ ще показа отбор „ Шумен “ за своята 40-та годишнина. Програмата за събитието, което ще се състои на 20 юни от 18.30 часа на сцената на ДКТ „ Васил Друмев “, показаха на брифинг доцент Катя Кайрякова, гл. худ. началник и Димитричка Илиева, диригент на мъжката фолклорна група, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “- Шумен . Сред премиерните детайли в концерта са ансамбловата режисура „ Наигра ли се, либе ле “ и осъществяването на триглас от мъжката фолклорна група. Композитор е Георги Андреев.
Ансамбъл „ Шумен “ е основан през 1979 година, а през годините неговите реализатори имат изяви на подиуми по целия свят. През предходната година отбор „ Шумен “ е взел присъединяване в Международен фолклорен фестивал в Шанхай, а за 2020 година има предложения за присъединяване в Южна Корея и в Мексико.
„ Изпълнителският състав на ансамбъла е главно от възпитаници, само че постоянно сме се стремели да поддържаме високо професионално равнище на осъществяване и трудност на творбите. И в този момент за 2/3 от състава присъединяване в сходен жанр концерт-спектакли ще бъде премиерно, само че сме извънредно горди с най- значимата ни задача - да възпитаваме младите в стойностни полезности, да ги мотивираме да се държат крепко за корена български, по-голяма мотивация от познаването на българската традиция и фолклор няма. Ние възпитаваме нашите деца в хармония, хубост, просвета, традиция “, сподели доцент Кайрякова. Тя уточни, че ансамбълът е на 100% прехрана на Община Шумен. „ Изразяваме нашата дълбока признателност към общината. Тя ни е подкрепяла във всяка самодейност, възползваме се и от плановете по фонд „ Култура “ и всяка друга опция, само че като цяло като издръжката и обезпечаването на активността на един анасмбъл е доста мъчно “, сподели още доцент Кайрякова.
Входът за концерт спектакъла „ Любили се, желали се “ е свободен.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР