Шумен. По направление Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност недокомплектът

...
Шумен. По направление Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност недокомплектът
Коментари Харесай

Комисар Иван Иванов, РДПБЗН-Шумен: По направление Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност недокомплектът ни е 30%

Шумен. По направление Държавен противопожарен надзор и превантивна активност недокомплектът в Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН)-Шумен е 30%. Това сподели по време на конференция комисар инж. Иван Иванов, шеф на РДПБЗН-Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . „ Виждате, че в Шумен кипи строителство. През предходната година са признати 148 обекта, т.е. взели участие сме в 148 приемателни комисии, от които 12 са огромни обекти или фабрики. Предстои сега строителство на още 8, а има липса и дефицит на такива фрагменти “,отбеляза комисар Иванов. Той уточни, че в случай че до 2022 година не съумеят дап попълнят съставда, некокомплектът ще нарасне до 60%.
„ Полагаме всички старания да попълним редиците. Но единствено образованието на един чиновник, който работи по направление на ДПК е три години. Материята е комплицирана, в действие към този момент влязоха и европейските правила “, съобщи комисар Иванов. През миналата година чиновниците осъществяващи държавен противопожарен надзор са направили 21 сложни, 317 контролни и 334 тематични инспекции в обектите. За премахване на установени нарушавания са връчени 407 противопожарни разпоредби, има формирани 65 акта. От началото на годината по линия на пожарогасителна и избавителна активност огнеборците от района са взели участие в 994 катастрофи, като от тях 647 са пожари, има и 290 механически помощи. От началото на годината са назначени 8 нови пожарникари. В момента тече конкурс за още 5 нови чиновници.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР