Шумен. Отчетоха устойчиво развитие на структурите на БЧК в област

...
Шумен. Отчетоха устойчиво развитие на структурите на БЧК в област
Коментари Харесай

Шумен: Отчетоха устойчиво развитие на структурите на БЧК в областта

Шумен. Отчетоха стабилно развиване на структурите на БЧК в област Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Резултатите по обособените действия бяха показани на годишното отчетно заседание на Областната червенокръстка организация. Сред гостите на събранието бяха акад. Христо Григоров, ръководител на БЧК, Ширин Вели, заместник- регионален шеф на Шумен, доктор Пепа Калоянова, шеф на РЗИ, доброволци, представители на партньорски организации и институции.
„ Имаме стабилно развиване през годините, 2017 година не прави изключение. Стриктната финансова дисцилина, която следваме, ни дава опция да оказваме помощ на тези, които се нуждаят. Работим в посока да запазим структурите настоящи и витални, в пдобра стиковка сред 10-те общински съвета и Областния съвет. Мисля, че обществото го схваща и ни поддържа “, съобщи доктор Николай Чобанов, ръководител на Оценка за съвместимост на БЧК. Близо 3 500 са членовете на БЧК в област Шумен, обхванати в 59 сдружения. 361 са доброволците. В рамките на акциите за набиране на средства са обезпечени 1945 лева, както и материални активи на стойност над 15 000 лева БЧК Шумен е и измежду главните участници при организирането и провеждането на кръводарителски акции, като се регистрират 260 акции с 2 650 кръводарители.
Много висока оценка за работата на Червенокръстката организация в област Шумен даде акад. Христо Григоров. „ Прекрасно свършена работа, даже да вземем единствено нещастието в Хитрино е задоволително да кажем едно „ благодаря “ на доброволците на БЧК, на цялата конструкция “, съобщи акад. Григоров. Той уточни, че оценката за работата на БЧК, я дава обществото. „ Давят я хората, на които оказваме помощ “, сподели акад. Григоров. Делегатите на годишното отчетно заседание одобриха План за работата на БЧК-Шумен за 2018 година.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР