Шумен. От резултатите на 26 май ще победят всички, защото

...
Шумен. От резултатите на 26 май ще победят всички, защото
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Елена Йончева: От резултатите на 26 май ще победят всички, защото ГЕРБ ще започне да изчезва от политическата сцена

Шумен. От резултатите на 26 май ще победят всички, тъй като ГЕРБ ще стартира да изчезва от политическата сцена. Това съобщи на конференция в Шумен лидерът на листата на Българска социалистическа партия за идните избори за Европейски парламент Елена Йончева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . „ Какви ще бъдат първите резултати от това: хората ще стартират да приказват, ще стартират да приказват тези, на които бизнесът им е рекетиран, на които бизнесът им е лишен. Ще стартират да приказват публицистите по какъв начин са подлагани на напън и това ще бъде първа стъпка към излекуване на България. Оттам нататък ще бъде огромната борба. Сега хората се опасяват да приказват, тъй като знаят, че против тях ще излезе някаква бухалка, ще заплащат техния бизнес, бизнеса на техни родственици, има заплаха да бъдат уволнени. Ние всеки ден чуваме за такива случаи, приказваме с тези хора, само че те се притесняват да го споделят на всеослушание и това е разбираемо “, разяснява Елена Йончева.
Тя уточни, че въвеждането на общи стандарти за минимална европейска пенсия и заплата е борба на левицата. Йончева изясни, че изразът „ дано бъдем европейци “ не е образец, а значи българите да имат почтени пенсии и заплати. „ Смятаме, че евролевицата ще бъде мощна в Европарламента. Смятаме, че ще успеем да пробием, само че каквото и да успеем да осъществяваме като евродепутати, в случай че в България властта не се промени и в случай че тези, които ръководят, не си отидат, в случай че тази политика не спре, всичко, което идва от Европа, ще бъде козметично “, съобщи Елена Йончева. По думите ѝ актуалната политика може да се промени, а в промяната на властта няма нищо ужасно. „ Като дойдат последващи и не се оправят ще дойдат по-следващи, до момента в който България стартира да се ръководи от хора, които милеят за нея и до момента в който забележим действителни изгоди за всеки българин, а не за 100 фамилии. Това, което вършат ГЕРБ в България е някакъв партиен капитализъм. За тях гласоподават и доста почтени и честни хора. И на тях би трябвало да им се покаже истината, това зависи от всяка съпротива, от публицистите - би трябвало да демонстрираме какво се случва в България в случай че желаеме някаква смяна, информацията за действителните неща, които се случат би трябвало да доближи до всички. Хората идват на нашите срещи, тъй като не отиваме с лозунги и с действителни обстоятелства “, уточни Елена Йончева. Тя означи, че България не може да употребява дейно средствата, които идват от Европа. “За 12 години над 30 милиарда евро са налети в България и с тях ние можехме да живеем доста добре, България щеше да наподобява по различен метод, а не да приказваме за демографски срив, за липса на стопанска система. С тези средства трябваше да създадем работеща стопанска система, с висока принадена стойност, а ние изнасяме главно първични материали. С политиката, която води Борисов отиваме към Третия свят, не към Европа “, сподели Елена Йончева. Тя означи, че европейската политика се прави вътре в България. „ Надяваме се, бидейки в Европарламента, нашият глас ще се чува по- мощно, само че борбата би трябвало да се води в България “, съобщи Елена Йончева.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР