Шумен. От голямо значение е активната роля на общините в

...
Шумен. От голямо значение е активната роля на общините в
Коментари Харесай

Светлана Милева, РУО - Шумен: От голямо значение е активната роля на общините за връщане на отпаднали от образователната система ученици

Шумен. От огромно значение е дейната роля на общините в поддръжка на учебната общественост във връзка с връщане на отпаднали от просветителната система възпитаници. Това съобщи Светлана Милева, шеф на Регионалното ръководство на образованието - Шумен, по време на съвещанието на Областния съвет за развиване, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Милева разяснява както проблеми при осъществяването на Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст, по този начин и положителни практики. „ Безспорната заслуга за връщане в учебно заведение на децата, които са отпаднали от просветителната система, е на педагозите и на тях се разчита най-вече. Факт е, че те работят с нелеки, проблематични фамилии, в които е друго визията за полезността на образованието, само че регистрират това, че е належащо всекидневно да посещават домовете в случаите, в които дете не се яви сутринта в учебно заведение. Бих споделила, че това е най-хубавата процедура, с цел да се задържат децата в учебно заведение. Когато се обезпечи опция преподавател от учебното заведение да посети дома и да докара детето в учебното заведение, тогава то е извоювано “, съобщи Светлана Милева. Като добър образец в това отношение тя уточни главното учебно заведение в Нови пазар, междинните учебни заведения във Върбица и Смядово, школата в Градище и Мадара. „ Това са учебни заведения, където фактически сътрудниците се пробват преди всичко със личен запас да върнат децата в учебно заведение. Не е по силите единствено и само на педагозите да се оправят с казуса. В този смисъл би трябвало да отчетем и дейната роля на общините в поддръжка на учебната общественост “, разяснява Милева.
Тя уточни, че Община Смядово финансира курсове за придобиване на шофьорска дееспособност на възпитаници, които редовно посещават учебно заведение в гимназиален стадий. Милева означи, че общините търсят благоприятни условия за работа по оперативни стратегии в посока основаване на интерес у децата за редовно навестяване на учебно заведение. „ В учебните заведения този интерес се подкрепя от опциите, които са им предоставено за работа по националните стратегии за в допълнение образование на деца и възпитаници, застрашени от отпадане, които имат невисок триумф. Целодневната организация на образователния ден също обезпечава благоприятни условия за спомагателна работа на децата и учениците, които имат проблеми преодоляване на образователното наличие “, уточни Милева.
Тя регистрира, че до този миг са посетени към 1 000 адреса, като за 700 от тях фамилиите са или в чужбина, или в други елементи на страната. „ На този стадий една доста дребна част – 22 от тези деца, са върнати в учебно заведение ", сподели още Светлана Милева.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР