Шумен. Окръжната прокуратура в Шумен е упражнила ръководство и надзор

...
Шумен. Окръжната прокуратура в Шумен е упражнила ръководство и надзор
Коментари Харесай

Шумен: Окръжната прокуратура е упражнила ръководство и надзор по три знакови дела през 2017 година

Шумен. Окръжната прокуратура в Шумен е упражнила управление и контрол по три знакови каузи през 2017 година Това стана ясно на брифингм на който административният началник на прокуратурата Маргарита Георгиева показа резултатите от работата на институцията за предходната година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Делото за влаковата злополука в село Хитрино на 10 декември 2016 година, при която е била породена гибелта и телесни повреди на повече от едно лице и обилни материални вреди, към този момент е в правосъдна фаза по импортирания обвинителен акт на прокуратурата в съда против двамата машинисти 10 месеца след нещастието.
„ Досъдебното произвеждане е формирано на 10 декември 2016 година. Делото е взето на специфичен доклад от Апелативна и Върховна Касационна прокуратура. Разследването завърши в границите на 10 месеца, импортиран беше обвинителен акт против двамата машинсти първо и второ лице от първия локомотив, които са управлявали композицията. На 24 октомври 2017 беше направен обвинителен акт от Окръжна прокуратура Шумен и всички материали са импортирани в Окръжен съд, Шумен “, съобщи Маргарита Георгиева. Специален контрол Окръжната прокуратура в Шумен е упражнила и над досъдебното произвеждане против частен правосъден реализатор, регион на деяние Окръжен съд- Шумен, водено за длъжностно заграбване в изключително огромни размери. Той е бил притеглен като обвинен, като му е била наложена мярка за неотклонение парична гаранция. Върху имуществото на обвинения е било позволено поръчителство посредством налагане на забрана върху недвижими парцели и запор върху движими движимости.
„ В края на отчетния интервал досъдебното произвеждане е било към финала си, при започване на годината постъпи в прокуратурата и е импортирано в Окръжен съд Шумен следва разпоредително съвещание по делото на 18 април “, сподели Маргарита Георгиева. По третото дело, водено на специфичен контрол, известно в обществото като „ Килърите “, Окръжната прокуратура в Шумен към този момент е привела в осъществяване наложените и влезнали в законна мощ доживотни присъди без подмяна на подсъдимите Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев, както и 10-годишината присъда отнемане от независимост дейно на Янко Попов, която отчасти е изтърпяна. Райчо Стойнев и Петър Атмаджов от процеса „ Килърите “ към този момент са изтърпели наказванията си, надлежно 3 и 4 години отнемане от независимост. Продължилият години углавен развой против подсъдимите бе финализиран с решение на Върховния касационен съд на 1 декември 2017 година, което не предстои на обжалване.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР