Шумен. Областният управител на Шумен Стефан Желев отчете свършеното през

...
Шумен. Областният управител на Шумен Стефан Желев отчете свършеното през
Коментари Харесай

Шумен: Областният управител Стефан Желев отчете свършеното през годината по основните приоритети

Шумен. Областният шеф на Шумен Стефан Желев регистрира свършеното през годината по главните цели, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . По отношение на пътната инфраструктура в региона той уточни, че тази година от страната са отпуснати към 30 млн. лева за поддържане и ремонт на четири пътни сектора. Следващата година активността продължава, като приоритет и плануван за ремонт е пътят от Нови пазар в посока област Добрич. Стефан Желев уточни, че в допълнение от страната са били отпуснати и 1 млн.лв. за настоящи поправки. Подкрепа от страната има и за реализацията на инфраструктурни и други планове в общините на територията на района - ремонт на улици, детски градини, учебни заведения, читалища и други, като те са получили целево към 6,3 млн. лева Много е направено и във връзка с главния приоритет - предварителна защита на бедствията.
„ Миналата година установихме и поискахме към 8 млн. лева за разнообразни сектори и обекти. Тази година бяха набелязани още 22 обекта, за които са нужни към 2 млн. лева Още не сме получили желаните средства, само че тази година взехме решение да не чакаме. Установихме доста рискови сектори в горното течение на река Камчия, задръстени с паднали дървета. Заместник регионалният шеф Петко Шаренков провежда тяхното разчистване, подпомагане ни оказаха от Пожарна, Горско и Областно пътно ръководство. С тяхна профилирана техника и екипи тези сектори бяха почистени, за което им благодаря “, съобщи Стефан Желев. Относно въвеждането на електронно ръководство, регионалният шеф на Шумен съобщи, че до края на месец януари идната година следва да се вкара непълен електронен продан за жителите.
„ Голяма част от документооборота към сегашния миг е по отношение на издаване на удостоверения за обстоятелствена инспекция. Това е към 40% от целия продан на документи с жители и с въвеждането на този непълен електронен продан действително 40% от хартиения ще отпадне “, изясни Стефан Желев. Той засегна и тематиката за проблемите във ВиК бранша. „ Трагично е ситуацията. Много години не е работено за възстановяване на водния бранш в частта питейна вода. Това, което има опция да се направи е създаване на пречиствателна станция за питейни води, за която има подготвен план. Второто са прединвестиционните изследвания, които са на финала. Срокът за кандидатстване с тези прединвестиционни изследвания пред Оперативна стратегия „ Околна среда “ е 23 април 2019 година. Реално те съставляват един подготвен план, който би трябвало да бъде сбъднат. Той включва замяна на централен тръбопровод и замяна на обособени водопроводи в община Шумен и Нови пазар, помпени станции и друга инфраструктура. Но единствено това не е задоволително, защото не са обхванати проблемите в цялата област “, сподели Стефан Желев.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР