Шумен. Оранжерия за отглеждане и обработка на канабис е разкрита

...
Шумен. Оранжерия за отглеждане и обработка на канабис е разкрита
Коментари Харесай

Оранжерия за отглеждане и обработка на канабис е разкрита при полицейска акция

Шумен. Оранжерия за развъждане и обработка на канабис е разкрита в петък от чиновници на бранш "Криминална полиция " в Районно ръководство на МВР-Шумен. Акцията е извършена под контрол на прокурор от Окръжната прокуратура в регионалния град. Това оповестиха от ОДМВР-Шумен. Операцията е осъществена след получен сигнал. В парцел на 58-годишния Д. И. от Шумен са открити три пространства за развъждане на марихуана, като в две от стаите в парцела системите за осветяване, отопление, поливане и вентилиране са били в работен режим. Открити са общо 223 растения в пластмасови саксии. В 78 от тях, които са открити в едното помещение, растенията били в друг етап на напредък - с височина сред 100 и 130 см.
Съседно на това помещение е било пригодено за развъждане на марихуана, обзаведено по същия метод, с високотехнологично съоръжение – лампи за нагряване, вентилация и химикали, които подкрепят растежа на насажденията. Там са открити
145 саксии с разсад с друга величина. При претърсването са открити и конфискувани и 101 къса саморъчно свити цигари и към 100 грама суха листна тревна маса, наподобяваща тютюн, която следва да бъде лабораторно изследвана.
Цялото съоръжение за развъждане на канабис - климатични системи, уреди за надзор на температурата и влажността на въздуха в пространствата, системи за напояване, колектори, осветяване, и наличната дрога са конфискувани. За период до 24 часа е арестуван 58-годишният Д. И. от Шумен Мъжът не е осъждан. Образувано е досъдебно произвеждане. Работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР