Шумен. Млади хора от Русе, Габрово, Ямбол, Димитровград, Силистра, Варна,

...
Шумен. Млади хора от Русе, Габрово, Ямбол, Димитровград, Силистра, Варна,
Коментари Харесай

Младежи от 9 града обменят опит в сферата на младежките дейности

Шумен. Млади хора от Русе, Габрово, Ямбол, Димитровград, Силистра, Варна, Шумен, Козлудуй и Априлци се включват в план за юношески действия “Младежките парламенти – къде сме ние ” по стратегия „ Еразъм + “, оповестиха от Общински Младежки Съвет Шумен .

Проектът има за цел да увеличи потенциала на младежките и училищен препоръки и парламенти от разнообразни български градове, да сътвори базов модел на действие на младежките парламенти и да построи мрежа сред тях. Проектът ще се осъществя в няколко стадия и е по концепция на Младежки парламент Русе, с поддръжката на Сдружение „ Вдъхновение “ и финансиран по стратегия „ Еразъм + “. Участие в 7 на ден образование на младежите в гр. Априлци вземат трима младежи от гр. Шумен, представители на Общински юношески съвет Шумен - Георги Йорданов от СУ „ Сава Доброплодни ”, Гергана Широкова от СУ „ Йоан Екзарх Български ” и Айча Мехмед от СУ “Панайот Волов ”.

В рамките на образованието ще се срещнат с съществени документи свързани с дейното присъединяване, като Ревизирана харта за присъединяване на младежите в живота на общините и районите, тактика на Европейски Съюз за младежта, Европейските юношески цели и други. Освен с базови документи младежите ще приказват за компликациите и провокациите свързани с актвното младежко присъединяване, ще търсят интернационален опит, ще споделят положителни практики ще започват основаването на мрежа между тях. Паралено с това в програмата са заложени и доста забавни действия, като ролеви и театрални игри, използване на зелени практики, действия навън. Предвижда се среща и с представители на локалната управляващи, които да чуят концепциите и потребностите на младежите. Очакваме след присъединяване в плана участниците и тези български общини да са по-подготвени и стимулирани да работят за включването на младежи при взимане на решения, а младежките препоръки и парламенти да станат представителни органи на разнообразни групи младежи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР