Шумен. Магистралите и скоростните пътища водят след себе си сигурност

...
Шумен. Магистралите и скоростните пътища водят след себе си сигурност
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков: Магистралите пътища водят след себе си сигурност и допринасят за стимулиране на икономическите активности в страната

Шумен. Магистралите и скоростните пътища водят след себе си сигурност и сигурност, пестят време и способстват за стимулиране на икономическите интензивности в страната. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по време на първата копка на строителството на нови 16.32 км от Автомагистрала „ Хемус “ – от п. в. „ Белокопитово “ до п.в. „ Буховци “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството . „ Минаваме от приказки към действителни дейности за Северна България. Дългоочакваният план за доизграждането на автомагистрала „ Хемус “, в източната ѝ част сред Търговище и Шуменска област, към този момент е реалност. Убеден съм, че с общи старания ще успеем качествено и даже предварително да приключим сполучливо актуалният сектор “, добави министър Нанков. „ Стартираме с един извънредно тежък сектор, който включва 7 виадукта, едно мостово оборудване и 10 селскостопански подлеза “, сподели още министърът и акцентира, че теренът е хълмист, кръстосан и тежък за строителство.
„ Магистралите и скоростните пътища водят след себе си сигурност и сигурност, пестят време и способстват за стимулиране на икономическите интензивности в страната “, съобщи още Нанков и насочи зов към строителите и надзорниците на новия сектор от аутобана за качествено осъществяване и денонощни старания.
На събитието участваха и министър-председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов и други
Новата права от Автомагистрала „ Хемус “ би трябвало да бъде приключена през 2020-та година. Стойността на контракта е 119 785 000 лева без Данък добавена стойност, които в осъществяване на уговорките на държавното управление са обезпечени от републиканския бюджет по стратегия „ Ново строителство “ на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Автомагистралният сектор ще бъде с две ленти за придвижване, две ленти за изпреварване, две спешни ленти, водещи линии, два банкета и междинна разграничителна линия. Предвидено е построяването на редица комплицирани уреди – пътен възел „ Буховци “ при пресичането на автомагистралата с път III-5102 Буховци – Макриополско, както и три връзки – на първокласния път Търговище-Варна с п.в. „ Белокопитово “, п.в. „ Варна – Търговище “ и п.в. „ Търговище – Варна “.
Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „ Хемус-16320 “, а строителният контрол се реализира от ДЗЗД „ Консултанти Хемус 2 - 2016 “.
Цялата автомагистрала „ Хемус “ би трябвало да е подготвена до 2024 година
Аутобанът е главен приоритет на държавното управление, тъй като цялостното й създаване ще възроди Северна България.
Магистралата ще свърже София с Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Шумен и Варна. Това ще форсира процеса на икономическо и обществено доближаване на районно равнище и ще окаже удобно въздействие върху бизнеса и основаването на нови работни места. Общият брой на популацията, което ще се възползва от усъвършенстваната инфраструктура е към 2,9 млн. души върху повърхност от съвсем 44% от територията на страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР