Шумен. Кметът Любомир Христов, заместниците му инж. Боян Тодоров, Росица

...
Шумен. Кметът Любомир Христов, заместниците му инж. Боян Тодоров, Росица
Коментари Харесай

Шумен: Кметът Любомир Христов и зам-кметовете Боян Тодоров и Росица Антонова Спортната база в Градската градина, която е възстановена и превърната в модерен спортен комплекс

Шумен. Кметът Любомир Христов, заместниците му инж. Боян Тодоров, Росица Антонова и публицисти разгледаха Спортната база в Градската градина в Шумен, която е възобновена и превърната в съвременен състезателен комплекс, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Занемарените до неотдавна някогашни тенис кортове са отдадени чартърен на частен вложител. „ Повече от 20 години мястото беше превърнато в бунище, а теренът обраснал с шубраци и дървета. Чрез частен вложител успяхме да го превърнем в прелестно място за децата и за шуменци. На мен персонално ми харесва и ме удовлетворява. Това е нещо хубаво за града и за хората тук “, съобщи кметът Любомир Христов.
Инвестицията е в размер на 205 000 лева Извършена е цялостна реорганизация на двете здания и спортната площадка, на която е положена нова настилка, актуализирани са и трибуните. Изградени са съблекални, треньорски стаи и бани, към комплекса има и заведение. Всяко от двете стадиони предлага опция за по три типа спорт, едното - за баскетбол, тенис и футбол, а прилежащото - тенис, волейбол и футбол. Ще се употребяват почасово, като цените са 20 лв. на час за тенис и 30 лв. на час за другите спортове. „ Ние сме се договорили, когато има градски шампионати, или мероприятия с образователните заведения, да се организират тук гратис по одобрен график. Но няма по какъв начин да желаеме от частния вложител, който виждате какъв брой средства е вложил, да се спортува гратис “, сподели Любомир Христов. След приключване на 10-годишния период на концесията, построената база остава за Общината.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР