Шумен. Извънредната сесия на Общинския съвет по проблемите на ВиК

...
Шумен. Извънредната сесия на Общинския съвет по проблемите на ВиК
Коментари Харесай

Шумен: Извънредната сесия на Общинския съвет по проблемите на ВиК - Шумен не се състоя

Шумен. Извънредната сесия на Общинския съвет по проблемите на ВиК - Шумен не се състоя, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Според общинските съветници отсъствието на шефа на ВиК - Шумен или представител на сдружението, които да отговорят на поставените въпроси, обезсмисля дебата. Така от присъстващите в залата 29 общински съветници единствено 6 души гласоподаваха съвещанието да продължи, 16 бяха „ срещу “ и 7 „ въздържал се “.
На дадената през вчерашния ден конференция от шефа на ВиК - Шумен Илиян Илиев стана ясно, че авансово поети служебни задължения попречват днешното му наличие на сесията. От ВиК са изпратили и писмен отговор на въпросите по дневния ред от съвещанието. В началото проф. Борислав Беджев, ръководител на Общинския съвет уточни, че през вчерашния ден се е срещнал с Илиян Илиев и защото има въпроси и от общински съветници и от други шуменски общини, той е изразил подготвеност всеки месец да дава отговор документално.
Общинският консултант Пламен Петков уточни, че изпратената от ВиК информация не изчерпва нуждата и контакта сред комерсиалното сдружение и Община Шумен. „ Това не е задоволително за нашите връзки, по този метод ние няма да можем да кажем на жителите нищо друго с изключение на това, което шефът реши да направи посредством конференция и посредством писмен отговор на нашите въпроси. Начинът е не посредством конференции, кабинетни събирания и писмени отговори, а да пристигна тук и да се приказва, да се внасят проекти за излекуване на сдружението. Писмени отговори на въпроси не вземат решение казуса с финансовото положение на сдружението “, разяснява Пламен Петков.
Според общинския консултант Иван Йонков сесията е безсмислена. „ Изпадаме в обстановка да приказваме сами със себе си. Не се одобри формата ние да вървим при шефа на Вик. Нека да пристигна на сесия и беседваме като търговски сътрудници. Одиторът е угрижен и е декларирано в отчета, ние също желаеме да знаем по какъв начин сдружението ще взема решение проблемите си “, съобщи Иван Йонков.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР