Шумен. Изложбата Историческо величие“ съчетава по иновативен начин образователния елемент

...
Шумен. Изложбата Историческо величие“ съчетава по иновативен начин образователния елемент
Коментари Харесай

Ангел Тодоров: Изложбата „Историческо величие“ съчетава по иновативен начин образователния елемент с реалното преживяване

Шумен. Изложбата „ Историческо великолепие “ съчетава по новаторски метод просветителния детайл с действителното прекарване. Това съобщи на конференция в Шумен Ангел Тодоров от съдружие „ Историческо завещание “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Експозицията включва над 40 картини, реплики на Боровското и Панагюрското богатство, както и статуетки на велики български владетели. Всички експонати са от тракийския интервал и ранното средновековие. Всяка от картините и експонатите са направени след съвещания с известни наши историци и археолози, като проф. Маргарита Ваклинова и проф. Иван Маразов, с цел да са допустимо най-близо до историческата действителност. Изложбата ще бъде съчетана с разнообразни атракциони, лекции и демонстрации.
„ Създадохме изложбата „ Историческо великолепие “, с цел да си напомним кои сме, каква е историята ни и на какъв жанр сме наследници. Искаме да пресъздаде героичния метод към живота, които са имали нашите предшественици, под формата на художествени творби и разнообразни прекарвания. Стремим се да създадем артикул, който от една страна е живописен, а от друга е с чисто просветителна функционалност и да го представим по непосредствен до всекидневието на хората метод. Смелостта, силата и героизмът проявени в миналото остават постоянно обръщение за всички нас и в този дух желаеме да възпитаваме и децата си “, съобщи Ангел Тодоров. Изложбата „ Историческо великолепие “ ще бъде в Шумен от 7 до 12 май. Тя ще бъде подредена в офис постройката на „ Телепол “ на бул. „ Ришки проход “ 193, като ще бъде отворена за разглеждане всеки ден от 10.00 до 22.00 часа. На 10 май спектаклите „ Създатели на българската страна “ и „ Средновековно растилище “, възстановка на воински умения от епохата на Първо българско царство - ще бъдат показани два пъти, от 17.30 и от 19.30 часа. Изложбата „ Историческо великолепие “ ще бъде показана за първи път в Шумен, а в идващите месеци ще бъде показана по черноморските курорти. „ Избрахме да тръгнем от Шумен, тъй като е един от най-знаковите градове в България на тематика история. „ Оттука стартира България “ не е просто фраза “, сподели още Ангел Тодоров. Билети могат да се закупят на място, като до 30 април са на половин цена.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР