Шумен. Граждани излязоха на протест, зареждат гориво за стотинки, предаде

...
Шумен. Граждани излязоха на протест, зареждат гориво за стотинки, предаде
Коментари Харесай

Шумен: Граждани излязоха на протест срещу високите цени на горивата, зареждат автомобилите си за стотинки

Шумен. Граждани излязоха на митинг, зареждат гориво за стотинки, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Над 50 автомобила чакат на бензиностанцията в региона на ул. „ Ген.Драгомиров “ в града. Колите зареждат за 10, 20 или 50 стотинки. Този метод избраха през днешния ден протестиращите, с цел да изразят недоволството си. Полицейски чиновници са на мястото и контролират придвижването в региона на бензиностанцията. Натоварен е трафикът както по ул. „ Ген. Драгомиров “ и ул. „ Ген. Скобелев “, по този начин и по прилежащите улици.
По-рано през днешния ден към 30 автомобила се събраха в региона на „ Арена - Шумен “, откъдето потегли и автошествието до бензиностанцията в кв. „ Боян Българанов ". Шофьорите натискаха клаксони, а от доста коли се вееха и трибагреници. По пътя към автошествието се причислиха още коли. Основното искане на протестиращите шуменци е за смяна, за по-високи приходи и по-добър стандарт на живот.
„ Въпросът не е да се вдигне минималната заплата с 40 лева на година. Искаме заплати, които ще разрешат да водим естествен живот, околните ни да не робуват в чужбина, а да са тук в България. Искаме да се промени системата, да има повече референдуми, да се чува думата на народа “, обявиха хората от митинга. Те одобряват оставката на Валери Симеонов като дребна победа, само че разясняват, че зимата идва, а токът остава безценен.
„ Хората не са удовлетворени от ръководството, към този момент 30 години ние вървим обратно. Докога? Крайно време е да спрат кражбите и мизерията. Удари последният час! Да сразим незаконната им власт “, съобщи Димо Маринов, един от протестиращите. Хората обявиха подготвеност на следващия ден от 11.00 часа още веднъж да се съберат в региона на „ Арена Шумен “.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР