Шумен. Експерти от Североизточното държавно предприятие и ОБДХ стартират от

...
Шумен. Експерти от Североизточното държавно предприятие и ОБДХ стартират от
Коментари Харесай

Шумен: Експерти от Североизточното държавно предприятие и ОБДХ започват обучения с ловните сдружения и дружините заради новите случаи на африканска чума по свинете

Шумен. Експерти от Североизточното държавно дружество и ОБДХ започват от през днешния ден срещи - образования с членовете на ловните сдружения и дружините поради новите случаи на африканска чума по свинете (АЧС). Това оповестиха от пресцентъра на Североизточното държавно дружество . В момента се изготвя график, като първите събирания ще бъдат в стопанствата, където има потвърдени случаи на АЧС и са обособени санитарни зони за достъп и лов. През тази седмица специалистите ще се срещнат с представители на 28 ловни сдружения, а от понеделник започват тези с ловците от 388 ловни дружини на територията на СИДП. Първото събиране ще се организира през днешния ден от 18.00 часа в залата на Политическа партия „ Шуменско плато “ в Шумен.
По време на образованията по места ще бъдат разисквани новите случаи на АЧС, както и ограниченията за биосигурност и ограничение разпространяването на заболяването. Обсъжда се и концепцията на дружините да бъде предоставена безплатно едра и междинна строителна дървесина за създаване на чакала, с цел да може да се улесни самостоятелния лов. Чрез него ще се понижи запаса от дива свиня по места и вредите от болестта ще бъдат по-малки, считат специалистите.
Подобни срещи с ловците управлението на СИДП, взаимно със чиновници на ОБДХ, организира и през предходната година. Тогава специалистите на предприятието обясниха на хората какво би трябвало да се направи при открито мъртво животно или отсреляно по време на лов, от кои елементи на тялото се вземат проби, по какъв метод и къде се изпращат. Идеята е да се преповторят най-важните неща свързани с заболяването и попречване на нейното разпространяване, само че и да се видят новите моменти, както и обстановката в страната ни към днешна дата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР