Шумен. Експерти на РИОСВ-Шумен извършиха извънредна съвместна проверка с представители

...
Шумен. Експерти на РИОСВ-Шумен извършиха извънредна съвместна проверка с представители
Коментари Харесай

РИОСВ-Шумен провери по сигнал регионалното депо за неопасни отпадъци

Шумен. Експерти на РИОСВ-Шумен направиха изключителна взаимна инспекция с представители на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР) и Регионалната лаборатория (РЛ) в Шумен на Регионалното хранилище за неопасни боклуци (РДНО) и дере след депото, до вливане в р. Камчия, оповестиха от екоинспекцията . Проверката е направено по сигнал за замърсяване на воден обект с инфилтратни води от районното хранилище в града.

При инспекцията на ретензионния басейн за инфилтратни води на депото се откри, че той е под преливния борд. Помпите към оросителната апаратура са функциониращи и в употреба. При пункта за мониторинг няма съществуване на отпадъчни води. След пункта за мониторинг в охранителна канавка за дъждовни и повърхностни води са открити кафяви локви без отток. Не е установено директно заустване на инфилтрат или отпадъчни води към охранителната канавка или към дерето приток на река Камчия.

При инспекция на дерето след РДНО, на територията на образователния център на войсковото стрелбище в кв. Дивдядово, при моста е открит отток повърхностни води с дребен дебит и с кафяво оцветяване. По поръчка на БДЧР е взета една водна проба от повърхностните води на дерето, в сектора от територията на стрелбището и две водни проби от река Камчия: преди и след заустване на дерето в реката.

След приемане на резултатите от разбора на водните проби ще се подхващат нужните административнонаказателни ограничения.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР