Шумен. Документалната изложба под мотото Всичко се състои в нашите

...
Шумен. Документалната изложба под мотото Всичко се състои в нашите
Коментари Харесай

Документалната изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, ще бъде представена в Шумен

Шумен. Документалната галерия под мотото „ Всичко се състои в нашите сдружени сили “, отдадена на 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция, ще бъде показана в Шумен. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Експозицията е готова по самодейност на Народното събрание със съдействието на Държавна организация „ Архиви “. Изложбата е подредена в залата на Военен клуб – Шумен и ще бъде открита от регионалния шеф проф. Стефан Желев на 18 март 2019 година в 16.00 часа. Поканени да участват са народните представители от област Шумен, кметовете на общините и ръководителите на общинските препоръки от района, ръководители на държавни институции, шефове на учебни заведения. Гости на откриването ще бъдат и възпитаници от СУ „ Йоан Екзарх Български “, учебното заведение, което е участник в Програмата за учебни заведения посланици на Европейския парламент.
В пътуващата галерия са показани исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното заседание, портрети и документи за тяхната активност, моменти от работата върху Търновската конституция, както и развиването на конституционния развой на фона на историческите събития, които го следват. Експозицията ще бъде показана от Антония Панева-началник отдел „ Държавен списък “ Шумен.
Изложбата може да бъде забелязана в Шумен до 22 март.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР