Шумен. Десетки пенсионери протестираха в Шумен с искане за преизчисляване

...
Шумен. Десетки пенсионери протестираха в Шумен с искане за преизчисляване
Коментари Харесай

Десетки пенсионери протестираха в Шумен с искане за преизчисляване на пенсиите

Шумен. Десетки пенсионери стачкуваха в Шумен с искане за преизчисляване на пенсиите, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Митингът се състоя пред регионалната администрация под мотото „ Преизчисляването на пенсиите - условия за правдивост и естествен живот на възрастните хора “. Възрастните хора упорстват за преизчисляване на пенсиите преди окончателното гласоподаване на Бюджет 2020, като база за преизчисление да бъде междинният приход от 2018 година.

„ Вече 11 години преизчисляване на пенсии по отношение на междинния застрахователен приход на миналата година няма. Съотношението остарели - нови пенсии е 1:2 и повече. Минималните и оптималните пенсии са 55% от прихода, на който са се пенсионирали. На останалите 40% от пенсионерите тя е 30 - 32%. Крещяща фактическа неправда по отношение на тези, които са внасяли постоянно осигурителни вноски през целия си трудов стаж “, съобщи Анка Янкова, ръководител на Сдружение „ Съюз на пенсионерите 2014.

Протестиращите връчиха на регионалния шеф на Шумен проф. Стефан Желев нарочна петиция с настояванията си. Тя е адресирана до Народното събрание, до парламентарно показаните партии и други На 2 декември пред Областната администрация пенсионерите приготвят втори митинг. Те не изключват опцията и за безсрочни протестни дейности. От през днешния ден пред Областната администрация в Шумен е проведена и подписка в поддръжка на пенсионерите.

Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР