Шумен. Да се посяга върху един от немного инструменти и

...
Шумен. Да се посяга върху един от немного инструменти и
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Да се посяга върху един от немного инструменти и възможности за хигиенизиране на броенето ба бюлетините е много грозно

Шумен. Да се протяга ръка върху един от немного принадлежности и благоприятни условия за хигиенизиране на броенето е доста грозно, без Цецо по цецовски не трябва. Това съобщи по време на конференция в Шумен Румен Петков, ръководител на АБВ, в коментар по тематиката за машинното гласоподаване, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . По думите му похищението върху машинното гласоподаване е извънредно зловредна стъпка. Румен Петков изрази терзание от неналичието на действителен спор в Народното събрание (НС) за изборните резултати от 2013 година насам.
„ Ако се загледаме, ще забележим, че невалидните бюлетини от този момент насам в парламентарните избори потеглят от 2.5% и стигат до 8% през 2017 година - към 300 000 невалидни бюлетини. Никой, за жалост, не слага въпроса за невалидните бюлетини на отминалите локални избори преди 4 години. В Шуменска област са дали своят вот 86 492 души, 15 233 са невалидните бюлетини. Говорим за към 20%, в народен мащаб са дали своят вот 3 298 206 души, невалидните бюлетини са 463 695 - половин милион. Не знам дали си даваме сметка за каква имитация на изборния резултат става дума. Не го споделям, с цел да слагам под подозрение изтичащия мандат на който и да е, а с цел да е ясно, че отводът от машинно преброяване на българските парламентарни и на локални избори е затвърждаване на операция, на подправяне на изборния резултат. У мен остава усещане, че всички в Народното събрание са заинтригувани, като се изключи Движение за права и свободи, които обявиха причините си „ срещу “, разяснява Румен Петков.
Той уточни, че гражданското общество също подминава този въпрос със забележителна лекост. „ Обвинявам цялото Народно събрание, държавното управление, Централната изборна комисия (ЦИК), президента в устрема да злепоставят машинното гласоподаване на последните избори. Как се направи злепоставянето - с неуместна процедура. За един месец - доставка на машини чартърен. На същата или покрай същата цена можехме да си ги купим, а в този момент всеки споделя - 3 000 машини, 9 млн. лева - доста безценен глас. Законът е жестоко и цинично нарушен. През 2017 година трябваше да гласуваме машинно, само че никой с изключение на нас не се безпокои от тематиката. Правителството, ЦИК нарушават закона и това не безпокои никого - нито в Народно събрание, нито в изпълнителната власт, нито в ЦИК, нито прокуратура, нито президентство. Машинното гласоподаване е декларация „ ние си купувахме и искахме да си купуваме изборите “ от страна на ГЕРБ. Нали не подозирате, че в област Шумен има 15 233 идиоти, които ще отидат в неделя да си изгубят времето, с цел да гласоподават с невалидна бюлетина. Машинно гласоподаване остава за президентски и за евроизбори, а там, където има действителен властови запас, няма машинно гласоподаване. Защо? Защото би трябвало да имаме невалидни бюлетини “, разяснява Румен Петков.
Той показа решението на Националния съвет на партията за независимо присъединяване на Политическа партия АБВ в локалните избори. „ Там, където имаме висока степен на подготвеност, неотложно стартираме подготовка за присъединяване на партията в изборите. Шумен е един от районите, в който водим диалози повече от година за присъединяване ни в локалните избори през октомври и съм сигурен, че ще имаме добър резултат, тъй като и ръководствдаритото ни има силата, опита, нужните познания и умения за това “, сподели Румен Петков. Той уточни, че от АБВ са подготвени за стабилен разговор за образуване на локални обединения, с доста явен ляв-левоцентристки аспект, като първостепенни сътрудници да бъдат партиите от „ Коалиция за България “. „ Левият и левоцентристки избор на жителите е един от инструментите да се постави първа огромна основа, сериозна крачка на делене на Политическа партия ГЕРБ от страната. По подобен метод ръководени държавни институции, по подобен метод структуриране на ръководството на финансите - нещата не могат да не смущават, в това число и последните дейности, свързани с организацията на гласоподаване, с технологията на изборния развой, с финансиране на политическите партии са доста пошъл знак за връщане на страната десетилетия обратно “, съобщи Румен Петков.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР