Шумен. Бойните знамена и знамената-светини бяха осветени с тържествен ритуал

...
Шумен. Бойните знамена и знамената-светини бяха осветени с тържествен ритуал
Коментари Харесай

Шумен: Бойните знамена и знамената-светини бяха осветени с тържествен ритуал по повод Богоявление пред сградата на Общината

Шумен. Бойните флагове и знамената-светини бяха осветени с церемониален обред във връзка Богоявление пред постройката на Община Шумен, където се бяха строили представителните роти на Шуменския гарнизон, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Сред присъстващите на ритуала бяха кметът Любомир Христов, регионалният шеф проф. Стефан Желев, народни представители, военнослужещи и жители.
Празничният Богоявленски водосвет бе отслужен от отец Красимир Капитанов от храм „ Св. Три Светители “. В словото си военният историк Мишо Йорданов уточни, че сме длъжни да се гордеем със славната българска военна история. „ Ние сме длъжни да я пазим в паметта си, длъжни сме да я предаваме от потомство на потомство до тогава, до момента в който има българи, до момента в който в земите ни звучи българска тирада. Знамена на полкове и дивизии, флагове на въстания и комитски чети, флагове на опълченци и на бунтовници. Знамена, минали през пожари и клади, флагове, разкъсвани и пленявани. Знамена, напоявани с кръвта, която тече в жилите ни. Да сведем глава пред бойните флагове! Пред достойнството и славата на България! “, съобщи Мишо Йорданов.
След церемонията по освещаването на бойните флагове бяха поднесени венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в ПГМЕТТ „ Христо Ботев ” във връзка 171 години от рождението на българския бунтовник, след минута безмълвие - минута на размисъл за неговата всеотдайност. От 12.00 часа на Шуменското езеро ще бъде осъществен обред по хвърлянето на Богоявленския кръст.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР