Шумен. Близо 52 000 лв собствени средства е вложило в

...
Шумен. Близо 52 000 лв собствени средства е вложило в
Коментари Харесай

Близо 52 000 лв. собствени средства е вложило в обновяване на училищната база СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен за новата учебна година

Шумен. Близо 52 000 лева лични средства е вложило в възобновяване на учебната база СУ „ Сава Доброплодни “ в Шумен за новата образователна година, съобщи шефът доктор Албена Иванова-Неделчева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Тя посочи, че този разход не ощетява и по никакъв метод не е за сметка на заплащанията към педагоческите експерти. Обновен е първият етаж на постройката,а северният вход е трансфорат в алея, по план „ За чиста околна среда “ към Министерството на околната среда и водите, извоюван през месец април. По плана са закупени пейки, кошчета, кашпи, завършени са цветни градинки, за които по решение на управлението ще се грижат първокласниците с концепцията да се научат да пазят природата.
„ Това, което направихме в постройката е продължение на нашата тактика и политика да подобряваме материалната база. Освен трети и втори, към този момент и първи етаж е реновиран - сложени са нови порти, стаите са освежени с нова багра, сменени са част от мебелите, подложен е и антибактериален под. Изненадата за дребните възпитаници е градената в пода игра „ Дама “, с цел да могат децата да се забавляват в междучасията, тъй като с изключение на обучение има образование и социализация “, сподели доктор Иванова. Тя уточни, че като цяло обновяването на постройката е завършило и ще се работи към този момент в посока отделяне на кабинети, с цел да може образованието да бъде съобразено с политиката на Министерството на образованието. Д-р Иванова означи, че учебното заведение работи в посока на стесняване на приема, за подготовка към прекосяване на едносменен режим на образование. „ За последните три години приемът е сгънат с 9 паралелки, само че броят на учениците като цяло се резервира, пълняемостта на паралелките е добра “, съобщи доктор Иванова. Учебната година ще стартира с 1367 възпитаници, като първокласниците са 72, разпределени в три паралелки. В пети клас има образувани 6 паралелки.
„ Учебното заведение резервира професионалния си образ като учебно заведение, в което се учат изкуства, само че се развиват и езици, и осведомителни технологии, и математика. Мисля, че го потвърждаваме. Важно е да запазим този образ на учебно заведение по изкуствата, тъй като мисля, че е цвят в града и то със съществени достижения “, сподели още доктор Иванова. Тя посочи, че резервират интензивното проучване на съветски език, като тази година е оповестена паралелка с профил софтуерни и хардуерни науки. Официалното разкриване на новата образователна година в СУ „ Сава Добропродни “ ще бъде на 16 септември, от 09.30 часа. Днес педагогическият колектив почисти прилежащия двор на образователното заведение, като част от акцията Да почистим България “. На целодневен режим на образование ще бъдат 6 групи с по 27 деца. В тази връзка от месец септември ще бъдат освободени пространствата, употребени от учебното заведение за занимални в жилищен блока на ул. „ Добруджа “. „ Изцяло целодневната организация на най-малките ще се реализира в постройката на учебното заведение. Това бе ангажимент на учебното управление към живеещите в блока и го изпълнихме “, сподели доктор Иванова. Тя получи обещания от кмета на Шумен Любомир Христов до две седмици да бъде ремонтиран секторът от тротара пред източния вход на образователното заведение. Оказа се, че Любомир Христов прави обиколка по образователните заведения в навечерието на новата образователна година и на място прегледа обновената база и проблематичния сектор от тротоара. „ Виждате какво изпитание и труд поставят преподавателите тук, няма по какъв начин да няма резултат. Хубаво е, прелестно е и считам, че децата по този метод се учат да ценят хубавото и да го пазят. А това е доста важно- да ги научим да пазят построеното от други и да надграждаме. Това, което виждам тук е похвално “, съобщи Любомир Христов.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР