Шумен Асоциацията по ВиК в област Шумен одобри бизнес плана

...
Шумен Асоциацията по ВиК в област Шумен одобри бизнес плана
Коментари Харесай

Шумен: Асоциацията по ВиК в областта одобри бизнес плана на ВиК за периода 2017-2021 г.

Шумен Асоциацията по ВиК в област Шумен утвърди бизнес проекта на ВиК-Шумен за развиване на активността за идващия регулаторен интервал - 2017-2021 година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен. Решението бе взето с гласовете на 86,38% от присъстващите на изключителното общо заседание на асоциацията, което се организира под председателството на регионалния шеф проф. Стефан Желев. Бизнес проектът беше подсилен от представителите на страната и общините Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Смядово и Каолиново, а с „ срещу “ гласоподаваха от общините Върбица, Каспичан и Никола Козлево. В срещата не взе участие представител на Община Хитрино, а заради забавяне на представителя на Община Венец, неговият глас не беше регистриран в гласуването.
Давайки поддръжка за бизнес проекта на ВиК-Шумен, общините Шумен и Велики Преслав сложиха условия за привличане на вложения за създаване на пречиствателна станция за питейни води в Шумен и въвеждане в употреба на артезианските кладенци, както и довеждащата тръба от язовир „ Тича " да стигне до микрофилтърната зонаторна станция във Велики Преслав и да се построи в допълнение пречиствателно оборудване към озонаторна пречистваща станция за по-голямо филтриране на водата.
Община Върбица не поддържа бизнес проекта, поради препоръчаните високи цени на ВиК услугите, които са над обществено търпимите за локалните поданици, както и тъй като на територията на общината не се планува реализация на планове, а община Каспичан - заради качеството и типа на предлаганите услуги - чести повреди и проблеми с водоснабдяването, както и това, че общината не е включена за вложения в районните подробни устройствени проекти.
Областният шеф проф. Стефан Желев пое ангажимент да спомага Комисията за енергийно и водно контролиране да показа във допустимо най-кратки периоди бизнес проекта за публично разискване. “Идеята е с готовността на прединвестиционните изследвания в края на месец септември, самият бизнес проект да е минал през публично разискване и да може да се кандидатства за финансиране “, сподели проф. Желев.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР