Шумен. Административният ръководител на Апелативен съд-Варна даде отлична оценка за

...
Шумен. Административният ръководител на Апелативен съд-Варна даде отлична оценка за
Коментари Харесай

Шумен: Отлична оценка за работата на съдилищата от Шуменския съдебен район даде административният ръководител на Апелативен съд-Варна Ванухи Аракелян

Шумен. Административният началник на Апелативен съд-Варна даде отлична оценка за работата съдилищата от Шуменския правосъден регион, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Ванухи Аракелян, която бе посетител на годишното отчетно заседание на Окръжен съд-Шумен и районните съдилища, уточни, че за поредна година в Окръжен съд-Шумен са следи високо качество на правораздаването. „ Тук се е работило извънредно мобилизирано, с доста високо качество, показвайки не просто експертност, не просто високи професионални, само че и персонални достолепия и като образец мога да посоча реализирани резултати – 99,8 изписани в едномесечен период наказателни каузи, 10% спад на отсрочените каузи по цивилен каузи, един от най-високия % на съблюдаване на тримесечния период, без нито едни анулиран ход всъщност, нито едно дело в неблагоразумен период “, съобщи Ванухи Аракелян. Тя уточни, че Окръжен съд-Шумен заслужава да бъде поздравен и за извънредно дейната си активност в региона на просветителните, културните, обществените и публичните интензивности.
„ Колегите не просто се включват в плановете, заложени от Висшия правосъден съвет, само че и имат лични начинания, което с изключение на да бъде квалифицирано като специфична обществена сензитивност, социална динамичност и отношение към процесите няма по какъв начин да бъде преценено по различен метод “, съобщи Ванухи Аракелян. Тя открои разкриването на медиационен център и изключително плана за Гражданско наблюдаване. „ Трябва да си доста самоуверен и в действителност да си сигурен, че искаш да чуеш и това, което не искаш, с цел да поканиш хора отвън системата да правят този мониторинг, този надзор и да ти описват след това какво са установили. Колегите от Окръжен съд Шумен одобриха това предизвикателство “, съобщи Ванухи Аракелян. 1128 каузи са постъпили в Окръжен съд Шумен през 2018 година, от които 468 наказателни, уточни София Радославова, ръководител на Окръжен съд-Шумен. Приключените каузи са 1063, а постановените правосъдни актове са 1137, 1120 от които в едномесечен период или 98.5%. Обжалваните актове са 207, като 118 от тях са доказани, 30 са променени и единствено 16 са напълно анулирани. В Районен съд Нови пазар за миналата година в съда са постъпили 2186 каузи, прегледани са 2364 каузи, а завършените каузи са 2177. В Районен съд Велики Преслав са постъпили 1452 каузи през 2018 година, прегледани са 1585 каузи, а завършените са 1378. Средномесечния брой каузи, прегледани от арбитър в Окръжен съд Шумен през 2018 година е в размер на 40,50 каузи, в Районен съд Нови пазар – 49,25 каузи, а в Районен съд-Велики Преслав - 64,69 каузи.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР