Шумен. 85 екипажа са заявили участие в 20-тото издание на

...
Шумен. 85 екипажа са заявили участие в 20-тото издание на
Коментари Харесай

Шумен: 85 екипажа са заявили участие в 20-ото издание на „Мемориал Валерий Великов“

Шумен. 85 екипажа са декларирали присъединяване в 20-тото издание на „ Мемориал Валерий Великов “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Подробности за организацията на надпреварата бяха дадени на брифинг с присъединяване на кмета на Шумен Любомир Христов, който е ръководител на Организационния комитет, зам.-кмета по обучение и просвета Найден Косев, Димитър Георгиев, шеф на надпреварата, Петър Минчев, ръководител на АСК “Стари столици ”, представители на ОДМВР и специалистите от Общината. Състезанието е първи кръг от планинския шампионат на България и ще се организира на 6 и 7 април. Трасето на „ Мемориал Валирй Великов “ е с дължина 3350 м. Стартът е пред Пивовара, а финала 500 метра след вила „ Пазачница “ на Шуменското плато. Рекордът на трасето принадлежи на Христо Манолов и е 01:45:40 мин. Официално стартът на конкуренцията ще бъде от 12.25 часа пред паметника на Валерий Великов на входа на парк „ Кьошкове “. Движението на коли и хора по трасето се стопира от 12.00 ч. до 18.00 ч. Стартът на тренировките в три манша ще бъде даден в 13.30 ч.
На 7 април в 9.30 часа е очакван старт подгряващ манш – „ warm up “, а от 11.00 часа е началото на трите спортни манша. И тази година има такса за феновете, която ще е 5 лв.. Петър Минчев уточни, че се чака мощно наличие на шуменски водачи в 20-тото издание на „ Мемориал Валерий Великов “. Това са 7 екипажа от АСК „ Стари столици “- Огнян Христов, Тихомир Тенев, Добромир Дочев, Иво Дечков, Красимир Кръстев, Добрин Борисов и Мартин Сурилов. Заявки са подали и Христо Атанасов от Велики Преслав и Христо Манолов от Шумен, който кара за БАМС. Кметът на Шумен Любомир Христов пожела сполучлив старт и безаварийно прекосяване на надпреварата. „ Радостно е, че към този момент две десетилетия се организира „ Мемориал Валерий Великов “ и то при огромен интерес. От страна на общината ще продължим да спомагаме това съревнование да продължава, да отбележим и 25-годишния му празник и да продължи “, съобщи Любомир Христов. Той уточни, че Общината е изпълнила своите задължения по подготовка на трасето - изкърпване на дупки, разчистване и измиване на терена.
Директорът на надпреварата Димитър Георгиев уточни, че са взети нужните ограничения за сигурността на участниците и феновете. Участъкът, където предходната година стана случай, ще бъде обезопасен с 50 комплекта гумени бариери, още 50 такива бариери ще бъдат сложени на други проблематични сектори от трасето. Осигурени са 45 съдии, сигналисти и 35 охранители по трасето, посочи Георгиев. Като любимци на надпреварата се обрисуват Стефан Стоев, Христо Манолов, Юлиян Телийски, Пламен Камбуров, Николай Златков, Любен Каменов. Владимир Събев, отговорника за сигурността на надпреварата обърна внимание, че в случай че има фенове, които не са на избраните за тях места, и чието държание заплашва личния им живот, уредникът на ралито е в правото си да приключи надпреварата, до момента в който публиката не заеме подобаващите места. Красимир Колев, шеф на районен съд „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, прикани хората, които ще бъдат част от публиката на надпреварата, да не палят огън на платото на необозначени за задачата места. „ Времето е изсъхнало и заплахата от пожари е по-голяма. Нека всеки бъде виновен “, сподели Красимир Колев.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР