Шумен. 56 камери функционират на детските и спортните площадки, изградени

...
Шумен. 56 камери функционират на детските и спортните площадки, изградени
Коментари Харесай

Шумен: 56 видеокамери функционират на детски и спортни площадки в Градската градина, парк „Оборище“ и „Студентски“

Шумен. 56 камери действат на детските и спортните площадки, построени с европейски средства в Градската градина, парк „ Оборище “ и парк „ Студентски “ в Шумен, заяви на брифинг Захари Захариев, шеф на Предприятието за стопанска и охранителна активност на Община Шумен, съобщи кореспондент на „ Радио „ Фокус “- Шумен. Видеонаблюдението се реализира в четири мониторингови центъра, ситуирани в постройката на Общината и на КЕЧ в кв. „ Боян Българанов “, в Градската градина и парк „ Студентски “. Системата разрешава следващо монтиране на камери и опция сигналът да бъде препредаван към полицията.
До началото на септември ще бъдат сложени и видеокамери на входно-изходните сектори в региона на кв. „ Тракия “ и комплекс „ 5-ти километър “, като сигналът от тях ще бъде препредаван към Районно ръководство „ Полиция “ – Шумен, уточни Захариев. Той посочи, че документите към този момент е направена. Всеки мониторинг център се обслужва от един чиновник, като според от степента на открито нарушаване или закононарушение, той уведомява надлежно инспекторите по Наредба 1, с паник бутон, автопратрулен екип на компанията, инсталирала видеонаблюдението или полицията.
Видеонаблюдението е всекидневно и с 24-часов режим. По думите на Захариев, резултатът от камерите е главно предпазен. „ Там където има камери, няма регистрирани нарушавания или закононарушения. За Градската градина, където има видеонаблюдение, от месеца март до момента са подадени четири сигнала за осъществени закононарушения, по искане на полицията “, сподели Захариев. Той уточни, че сега се договаря създаване на видеонаблюдение пред ДКТ „ В. Друмев “. Предвижда се да бъдат инсталирани 4 камери.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР