Шумен. 35 студенти ще се обучават в специалност медицинска сестра“

...
Шумен. 35 студенти ще се обучават в специалност медицинска сестра“
Коментари Харесай

35 студенти ще се обучават в специалност „медицинска сестра“ и 20 в специалност „акушерка“ през новата година във филиала в Шумен на Медицински университет -Варна

Шумен. 35 студенти ще се образоват в компетентност „ здравна сестра “ и 20 в компетентност „ акушерка “ през новата година във филиала в Шумен на Медицински университет (МУ)-Варна. Това стана ясно по време на тържествена гала, а която беше открита новата академична образователна година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Водосвет за здраве отслужи отец Димитър, архиерейски наместник на Шуменска духовна околия. Поздравителни адреси до Филиала в Шумен бяха изпратени от ректора на Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “-Варна проф. доктор Красимир Иванов и кметът на Община Шумен Любомир Христов.
„ Отсега нататък вие сте част от динамично разрастващ се, новаторски и съвременен медицински университет. От през днешния ден вършиме една от най-важните стъпки към бъдещото си развиване, избирайки одобрена институция с близо 60 годишна история. Знанието е прозорец към света. Ние сме тук, с цел да ви помогнем да отворите необятно този прозорец, с цел да можете да откриете един нов свят – този на науката! “, се показва в приветствието на ректора на МУ-Варна. Директорът на Филиала в Шумен проф. Соня Тончева също пожела „ На добър час “ студентите. Тя напомни, че в Шумен образованието на медицински сестри е стартирало в 1950 година.
„ Това е одобрена школа и ние сме горди, че продължаваме традициите “, съобщи проф. Тончева. Тя уточни, че през днешния ден се открива една образователна година, изпълнена с доста страсти и ентуасиазъм. „ Имаме по-голям банкет – 35 медицински сестри, включително и трима мъже. Много се веселя, тъй като мъжете навлизат в тази сложна специалност. Акушерките са 21 “, сподели проф. Тончева. Извършен е ремонт на постройката, обособена е нова публика за 80 души, която ще носи името на първата директорка на Медицинското учебно заведение в Шумен Елисавета Паникян. На 19 октомври от 11.00 часа в зала „ Арена Шумен “ ще бъдат изпратени и първите дипломанти на шуменския филиал на Медицинския университет във Варна. В двете специалности приключват 42 души.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР