Шумът в ушите е доста неприятно усещане. Защо обаче се

...
Шумът в ушите е доста неприятно усещане. Защо обаче се
Коментари Харесай

Защо имам шум в ушите?

Шумът в ушите е много неприятно чувство. Защо обаче се появява? Две са главните теории за произхода на този звук:

1. Първата доктрина е, че шумът в ушите се появява заради неспиращия звук в живота на хора, живеещи в огромните градове. Във вътрешното ухо на тези хора непрекъснато умират кафези и по този начин трансформират звуците в нервни импулси. Клетките във вътрешното ухо не умират незабавно, а за интервал от време се намират в по този начин нареченото " предсмъртно " положение. Тези кафези към момента имат функционалността да изпращат информация до мозъка, само че към този момент са изгубили своята дарба да генерират импулсите, които са характерни за всеки един тон. И това води след себе си приемане на звук.

2. Според втората доктрина шумът в ушиите ни е призрак. Кората, която дава отговор за слуха в мозъка, ни знае, че по слухов път би трябвало да даде информация, която наподобява на звукови импулси. Тази информация се получава по пътища, които минават през центъра, който дава отговор за настроението и по тази причина тези, които имат звук в ушите, го понасят толкоз зле. В резултат на неправилното адаптиране, пътят, за който споменахме, става основен на нашия мозък и човек привиква с този звук.

А ето и кои са аргументите за появяването на шума в ушите:

1. Първата причина е, че може да сме получили звукова контузия на работното място. Шумът в ушите ни се получава като резултат от увреждане на слуха, породено от мощни звуци, като да вземем за пример трактор, който работи непрекъснато, машини, които режат метал, и доста други процеси на произвеждане, изискващи да използваме специфични защитни средства, с цел да избегне мощния звук.

2. Слушане на доста мощна музика - контузиите от този тип музика се получават най-много, когато слушаме концерт онлайн.

3. Управление на мотоциклет.

4. Недостатъчно количество витамини и минерали.

5. Прекомерен стрес и отмалялост.

6. Получено инфектиране на междинното ухо.

7. Получено инфектиране на вътрешното ухо.

8. Като последица от други заболявания- в случай че имате диабет, заболели бъбреци, гломусни тумори, атеросклероза, остеохондроза, черепно-мозъчни контузии.

9. Мускулни конвулсии на небцето или междинното ухо.

10. Странични резултати от някои медикаменти - някои медикаменти, като хинин, нестероидни противовъзпалителни средства, парацетамол, диуретици, антибиотици, някои типове химиотерапия и психотропни субстанции могат да доведат до звук в ушите.

11. Някои патологични промени на кръвоносната система в региона на главата и шията.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР