Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм, заяви вицепремиерът Валери

...
Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм, заяви вицепремиерът Валери
Коментари Харесай

Симеонов срещу дискотеките: С мерки срещу шума погазват строителните правила

Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в Поморие, където се организира следващото работно заседание с туристическия бизнес за проблемите пред летния сезон, заяви Българска национална телевизия.

Вицепремиерът се аргументира с обстоятелството, че в Слънчев бряг доста хотелиери заплащат неустойки, защото поради шума туристи приключват почивките си.

Симеонов, който е отраслов вицепремиер за туризма, води битка с шума в курортите откогато пое поста си в държавното управление. Миналия месец по негова самодейност държавното управление утвърди промени в Закона за шума, с които се постановат нови ограничавания за озвучителните уредби и се съкратяват часовете, в които мощната музика е позволена. Той е изключително сензитивен към шума в заведенията в Слънчев бряг, където при акции предходната година озвучителни уредби бяха иззети. През тази той се концентрира и върху законността на обектите на южния плаж в курорта.

Вчера туристическият сезон в комплекса беше публично открит, като уредниците от развлекателния комплекс " Какао бийч " дадоха обещание взривяващо двудневно празненство., твърдейки, че са подхванали ограничения за шумоизолация. Медиите означиха, че празненствата за началото на сезона са били съпроводени от инспекции, на които вицепремиерът не е участвал. Днес той посочи, че не се е появил умишлено, тъй като " инспекциите за спазването на законите не би трябвало да се трансформират в телевизионно шоу ".

" Оказва се, че от 4 тествани заведения едното не работеше, останалите три са в нарушавания и на трите са направени констативни протоколи. И трите са в нарушавания, на едното дори е издадено предписание за неотложно прекъсване на звука и е спряно озвучаването до края на работното му време. Предстои втора инспекция, при което ще бъде запечатано ", сподели Симеонов пред Българска национална телевизия.

Според вицепремиера притежателите на тези нощни заведения са ги заградили за да понижат звука, само че по този начин са нарушили закона, променяйки ги от открит в закрит вид, до момента в който разрешенията били дадени за преместваеми обекти от открит вид.

" Вземайки ограничения за ограничаването на шума, те са създали друго нарушаване, като са заградили площи, които нямат право да заграждат. Но дори и затворени, те са с озвучаване над нормите. И вътре, и вънка. И това е установено на място ", сподели той.

В понеделник вицепремиерът ще сезира Министерството на туризма, дирекцията за строителен надзор в Бургас и община Несебър за унищожаване на противозаконните ограждения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР