Шуай Чжан стана първата тенисистка с класиране за втората седмица

...
Шуай Чжан стана първата тенисистка с класиране за втората седмица
Коментари Харесай

Китайка изхвърли Возняцки в третия кръг на Уимбълдън

Шуай Чжан стана първата тенисистка с класиране за втората седмица на шампионата по тенис "Уимбълдън ", откакто китайката победи някогашната лидерка в международната класация Каролине Возняцки с 6:4, 6:2 в мач от третия кръг.

Чжан завоюва за 83 минути с втория си мачбол, който приключи с воле на мрежата. По този метод тя се класира за първи път в кариерата си в четвъртия кръг на "Уимбълдън ", където ще срещне Даяна Ястремска или Виктория Голубич. Украинката и швейцарката играят по-късно през днешния ден.

Возняцки стартира мача с четири следващи гейма в своя изгода, само че загуби идващите шест. Датчанката видимо поправя грешките във втория сет с пробив на старта, само че още веднъж позволи дълга серия. Чжан взе идващите четири гейма и Возняцки върна един, а китайката в последна сметка затвори срещата с пробив.

Каролине Возняцки завоюва откритото състезание на Австралия през 2018-а година, само че в никакъв случай не е играла в четвъртия кръг на "Уимбълдън ". Тя има шест отпадания в третия.

Елина Свитолина пък победи с 6:3, 6:7(1), 6:2 гъркинята Мария Сакари.

В идващия кръг поставената под номер 8 украинка ще срещне хърватката Петра Мартич или американката Даниел Роуз Колинс. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР