Щвейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер разкри тайната за

...
Щвейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер разкри тайната за
Коментари Харесай

Федерер за тайната на спортното дълголетие: Повечко спане и добра храна

Щвейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер разкри тайната за неговото дългоденствие в спорта. Маестрото показа, че това е умеенето му да изготвя вярно своя график и сполучливото възобновяване след мачовете.
 Федерер взе реванш от Циципас и завоюва купа номер 100
" Най-важното нещо за всеки състезател, е да схваща потребностите на своето лично тяло. Знам добре каква е болката след контузия, какви може да са последствията от такава контузия и какво е нужно да играеш с нея. Особено значимо е да знаеш по кое време да настъпиш газта и по кое време да си дадеш отмора.

Освен това е нужно да спиш задоволително, да ядеш подобаващата храна, да се възстановяваш и да умееш да подреждаш графика си. Желателно е да се обградиш от хора, които имат нужните знания и да допринесат с хрумвания. Някои неща са генетично заложени, а с други ти би трябвало и шанс.

Никога не съм си мислел, че ще мога да реализира 100 трофеи. Започнах да си мисля за този връх едвам преди към девет месецa. Щеше бъде тъпо да се откажа без да доближи до 100. Хубаво е, че съумях от първия опит ", сподели Федерер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР