Щутгарт и Нюрнберг завършиха наравно 1:1 в ожесточеното дерби между

...
Щутгарт и Нюрнберг завършиха наравно 1:1 в ожесточеното дерби между
Коментари Харесай

Пат в битката за оцеляване в Германия

Щутгарт и Нюрнберг приключиха наедно 1:1 в яростното дерби сред два от тимовете, които до последно ще се борят за оцеляването си в Първа Бундеслига. Домакините имат по-големи шансове в борбата за оставане в елита, само че не се възползваха от преимуществото си да се показват на равнище на личния стадион “Мерцедес-Бенц Арена”.

Въпреки че са най-слабите изпълнители като посетители в шампионата, Нюрнберг откриха резултата още през първото полувреме посредством 22-годишния бразилски външен халф Матеус Перейра. След заучено осъществяване на ъглов удар към близката греда Мюл уцели напречната греда и при добавката на сантиметри от голлинията Перейра нямаше по какъв начин да сбърка - 0:1.

Тийнейджърът Озан Кабак от десетина метра в 75-ата минута възвърне равенството, макар че в обстановката останаха съществени подозрения за засада. Реферът Франк Виленборг изчака да се съветва с ВАР стаята, преди да признае гола, попадението, макар че повторенията не можаха да убедят, че няма нарушаване на правилника.

В последна сметка Щутгарт справедливо стигна до тъждество, тъй като преследваше попадението от момента, в който изостана в резултата. В последната минута на постоянното време Марио Гомес имаше опция да реализира цялостен поврат, само че шутът му към десния ъгъл на вратата бе париран брилянтно от стража на гостите Кристиан Матерния.

Щутгарт с 21 точки остава на 16-а позиция и тъкмо под чертата, до момента в който Нюрнберг към този момент със 17-и продължава да е 17-и. 15-ият Аугсбург е с 4 точки задатък и мач по-малко - тимът семейства на Хофенхайм в неделя.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР