Щурмови групи на руската армия са превзели два опорни пункта

...
Щурмови групи на руската армия са превзели два опорни пункта
Коментари Харесай

Руски щурмови групи са превзели два опорни пункта на ВСУ на Купянско направление

Щурмови групи на съветската войска са завладяли два опорни пункта на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Купянско направление, заяви за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката войски " Запад “ Сергей Зибински.

" В хода на бойните дейности на Купянско направление щурмовите групи на 6-та общовойскова войска превзеха два опорни пункта, три наблюдателни поста и разрушиха пехотен взвод край село Олшанка “, разясни представителят.

По думите му, с цел да възстановят изгубените позиции, украинците са подхванали две контраатаки на подразделения на 41-ва обособена механизирана и 95-а обособена въздушно-десантна бригада по съветските позиции край село Синковка и Манковка. " Всички контраатаки бяха сполучливо отбити. Загубите на съперника възлизат на един взвод жива мощ “, увери Зибински.

Освен това с тежки огнехвъргачни системи е нанесен удар по опорния пункт на подразделенията на 14-та обособена механизирана бригада в региона на село Синковка. С " Ланцет “ е унищожена самоходна артилерийска установка Krab полско произвеждане в региона на лъча Шевцов Яр.

В отбранителната зона на 1-ва танкова войска украински щурмови групи от 32-ра и 44-та обособени механизирани бригади са направили две офанзиви против позициите на руснаците в региона на село Новоселовка. Артилерията на групата им е нанесла огнево проваляне. Загубите на ВСУ възлизат на взвод жива мощ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР