Щом види намалена цена – той купува. Трупа запаси, за

...
Щом види намалена цена – той купува. Трупа запаси, за
Коментари Харесай

Брекзит като Апокалипсис

Щом види понижена цена – той купува. Трупа ресурси, с цел да се усеща по-сигурно. Германецът Михаел Киршнинг се притеснява, че след брекзита ще настъпи недостиг на артикули и се е трансформирал в така наречен " препер ", или човек който се презапасява.

„ На хората, които имат пари, им е все едно. С пари можеш да си позволиш всичко, само че елементарните хора ще увиснат. Лично аз мисля, че обстановката ще се утежни драстично”, сподели Михаел Киршнинг.

Михаел и други " препъри " се притесняват, че твърдият брекзит ще докара до злополука, а проектите на държавното управление даже укрепват страховете им. То реши да сложи 3500 бойци в подготвеност за изключителни условия при корав брекзит.

„ Войниците ще бъдат въоръжени и ще би трябвало да поддържат реда. Предполагам, че в един миг ще стартират и да стрелят по хората, и тогава всичко отива по дяволите”, разяснява Михаел Киршнинг.

– Какво имате поради?
– Ами ще си имаме дребна революция.

Той е уверен, че нищо няма да действа както преди. Включително и митницата в Дувър, най-важният разпределителен възел на Острова.

„ Мисля, че сега един ТИР, пътуващ за Европейски Съюз, минава за минута и половина. След брекзита това ще трае четири минути. Значи за 24 часа ще се образува пет благи запушване. В рамките на една седмица задръстването ще стигне до Лондон”, притеснява се Михаел Киршнинг.

Властите също считат, че при корав брекзит ще се образуват километрични тапи, а това е проблем най-много при питателните артикули. Почти половината от храните във Англия са импорт. Голяма част от тях идват от Европейски Съюз. Експертите пресмятат, че ще има дефицит най-много на пресни артикули.

„ Продуктите, които се транспортират в охладено положение, имат продължителност от четири до пет дни и би трябвало бързо да се придвижат до потребителя. Всяко едно закъснение значи, че те стават недостъпни за купувача. И никакви хранилища или тактики не помагат”, сподели Шейн Бренан от Сдружение на спедиторите на хранителни артикули.

Михаел Киршнинг счита, че на локалния пазар в Милтън Кейнс доста артикули просто ще изчезнат, само че в загрижеността си той като че ли няма доста съидейници. Повечето хора в Милтън Кейнс гласоподаваха за брекзита и, сякаш са уверени, че Англия ще се оправи и сама.

„ Има заблудени хора, които ще стартират да се запасяват. И това ще сътвори проблем. Мисля, че е ненужно. Ако хората проявят здравомислие, дефицит няма да има”.

„ Мисля, че би трябвало да продължим. Трябва да си върнем суверенитета. Не желаеме повече да ни командват от Брюксел”.

Михаел Киршнинг не оставя нищо на случайността. Чрез „ Фейсбук” разменя препоръки с други препъри. Как да вземем за пример се сушат заленчуци, с цел да бъдат по-дълготрайни. Някои пък си купуват такъми за къмпинг, с цел да са подготвени за прекъсване на тока.

„ Запасите ми в долапите ще стигнат за 2 месеца. В хладилника и във фризера също имам храна за още три месеца. Аз нямам проблем”, безапелационен е Михаел Киршнинг.

Онези, които не се запасяват, са лекомислени, убеден е той. За всеки случай си е подготвил и проект Б. Ако всичко се срине, счита да се прибере в Германия – след съвсем 30 години на Острова.

Промяната Европа “ е поредност от журналистически материали, отдадени на мястото на България в Европа и идния евровот. Проектът е израз на устрема на редакцията с най-високо доверие в България да даде на феновете на bTV цялостна и справедлива картина за процесите, които дефинират посоката и качеств

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР