Щом се заговори за градски транспорт, в главите на пловдивчани

...
Щом се заговори за градски транспорт, в главите на пловдивчани
Коментари Харесай

Не сте виждали друг като този шофьор на автобус от градския транспорт

Щом се заприказва за градски превоз, в главите на пловдивчани безусловно изникват думи като стрес, забавяне, чалга, кавги, смрад и неприятно отношение. В един от рейсовете на линия 116 в Пловдив обаче обстановката е радикално друга. За това описа Николина Вълева, преподавател и психолог, оповестява " Марица ".

„ Вече шест месеца пътувам с рейс 116 - заран към работа и следобяд към у дома. Винаги се возя при един и същи водач. Той се споделя Енчо Енев “, стартира описа си пловдивчанката. „ Видът му подхожда на следовател от Министерство на вътрешните работи - със синя риза, избръснат, парфюмиран. Мъжът е чист и подреден, все едно че отива на работа в кабинет със непоколебим дрескод ", добави тя.

Първоначално Вълева е била впечатлена от типа, в който се поддържа рейсът. Колата постоянно била спретната и чиста: „ Явно лидерът, в синхрон с кондукторките, се грижи да е чисто през целия ден “.



„ Отношението на Енев е превъзходно. Тъй като има огромен брой постоянни пасажери, той ни посреща с " положително утро " или " добър ден ". Изпраща ни с " сбогом ". Винаги е ухилен. Така е всеки ден “, разяснява учителката.

И защото водачът се отнася добре с пасажерите, те решили да се возят единствено при него. Питали го в какъв брой тъкмо минава през спирките в Кючука, с цел да чакат неговата кола. С пословична акуратност той всяка заран бил на точното място в точното време. Радвал пасажерите с приятна музика и интелигентно шофиране.

„ Пътувала съм с кондуктори и водачи, които се държат, като че ли рейсът е техен, а пасажерите са натрапници. Шофьорът от 116 обаче се отнасял към пасажерите като че ли приказва с най-близките си хора. Не се пуши в рейса и не приказва по телефона, до момента в който кара, както в някои други линии. Този човек би трябвало да бъде за образец на всички останали “, заключва Вълева. И изрича свояте и на доста свои познати признателност към Енчо Енев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР