Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко

...
Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко
Коментари Харесай

Соломон Паси: Трета световна война сега е малко вероятно да се случи

„ Щом се приказва за трета международна война, значи е по-малко евентуално тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се приказва за нея. Но всичко е допустимо в този динамичен свят “. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия създателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Според него светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди гибелта на Солеймани и надали актуалните събития ще провокират международен трус.

„ Касем Сюлеймани е доста образован човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска позиция, той е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съдружник на Запада в битката с „ Ислямска страна “. Неслучайно европейските водачи споделиха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър. Той аргументи войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година Той не умря по позорен метод, получи почтена гибел за един боец “, разяснява Соломон Паси.

По думите му, две са главните събития, които оформят подтекста на протичащото се в Близкия изток. Едното са военните учения, които вършат взаимно Русия, Китай и Иран, другото са изборите в Съединените американски щати.

Паси напомни, че Иран е признателен на България, по тази причина че му е продавала оръжия по време на войната с Ирак.

„ Имаме доста положителни български дипломати и посланици, които са служили в Иран, тъй че България има някакви наследствени познания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските старания. Трябва да формираме обща европейска позиция “, безапелационен е той.

Соломон Паси разяснява и днешното разкриване на „ Турски поток “ в Истанбул, на което министър председателят Борисов също е поканен.

„ Не считам, че този поток е добър за България, той просто ускорява въздействието на Путин в българската политика “, сподели още създателят на Атлантическия клуб в България.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР