Щом Русия започне да произвежда ваксина срещу коронавируса, първи ще

...
Щом Русия започне да произвежда ваксина срещу коронавируса, първи ще
Коментари Харесай

Известия: Русия разработва 47 ваксини срещу COVID-19, очаква поне 1 готова през юли

Щом Русия стартира да създава ваксина против ковид, първи ще бъдат имунизирани хората от рисковите групи. Това съобщи пред РИА Новости шефът на федералната организация Роспотребнадзор Анна Попова, написа съветският в. " Известия ".

Междувременно здравният министър Михаил Мурашко заяви, че първите съветски ваксини, налични за относително необятна приложимост, може да се появят още към края на юли. Според вицепремиера Татяна Голикова в Русия се създават сега 47 ваксини против новия вирус, прибавя изданието.

Заболеваемостта от ковид в Русия очевидно спада, само че даже статистиката да е достоверна, тя не отразява напълно действителното състояние. Освен безсимптомните носители от ден на ден хора заобикалят да търсят държавната медицина даже с очевидни признаци на болестта, показва " Труд ", представен от Българска телеграфна агенция.

Защото хората са прекомерно наплашени с санкции от по 4000 рубли за едното нищо. Защото са чели в обществените мрежи постове, разказващи по какъв начин за ден-два преквалифицират като инфекционисти всички лекари наред - от гинеколози до очни експерти. И знаят, че ще лежат в болнични стаи с отопление, надуто до дъно, с прозорци, които не се отварят, вентилация, която е запушена, а питейна вода няма. Че лицата им ще попаднат във всички системи за следене, а паспортните данни ще бъдат източени за открит достъп, изяснява всекидневникът.

Руската Лига за отбрана на лекарите чака коронавирусната рецесия внезапно да усили смъртността от хронични болести в страната и броя на инвалидите, споделя пред " Свободная преса " нейният ръководител Семьон Галперин. По време на карантината хората не получаваха планова помощ, невероятно бе постоянно да се управлява лекуването им в домашни условия. Част от тях, изключително възрастните, стоят затворени у дома, което също вреди на здравето и мощно понижава физическите им благоприятни условия. През последните години бяха затворени доста лечебни заведения, имаше огромни съкращения, декларира медикът, който приказва за " филантропична злополука " в съветското опазване на здравето.

Кризата изостри един обичаен проблем - нарушават се социално-икономическите права на жителите в Русия, написа " Независимая газета ". Поликлиниките и лечебните заведения откриха нови мотиви да отхвърлят помощ на хората. А частните и държавните работодатели намират аргументи да понижават действителните заплати. Тези нарушавания бяха посочени най-често в анкети и преди рецесията - като персонално потърпевши се определяха тогава 40 на 100 от жителите на Русия. Сега делът им сигурно ще нарасне, акцентира вестникът.

Държавата дума утвърди през вчерашния ден нов огромен пакет от ограничения в поддръжка на жителите и бизнеса по отношение на коронавирусната пандемия. Новите правила обгръщат необятна сфера - от нарастване на помощите за деца до данъчни преференции, отбелязва " Росийская газета ".

Текущата стойност на антикризисната поддръжка за бизнеса е 2 трилиона рубли. Тя цели основно да резервира заетостта, да освободи всички запаси на компаниите и те да се употребяват за заплати, акцентира официозът в различен материал.

В понеделник в съветското държавно управление ще бъде импортиран за разглеждане нов проект за възобновяване на стопанската система, оповестява " Комерсант ".

Пандемията и последствията й изненадаха милиони мигранти, работещи в Русия, написа " Лента ". Мнозина гурбетчии внезапно останаха без работа и без приходи. Едни се пробват да се върнат в страните си, други си сменят специалността, трети просто чакат всичко това да свърши. Междувременно в съветското общество " нараства страхът: какво ще стане, щом им свършат парите? ", прибавя онлайн изданието. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР