Щом ректорът на Университета е потвърдил, че ще се кандидатира

...
Щом ректорът на Университета е потвърдил, че ще се кандидатира
Коментари Харесай

Мнения от СУ за проф. Герджиков: Щом иска да е президент, трябва веднага да си прекрати мандата

" Щом ректорът на Университета е удостоверил, че ще се кандидатира за президент, тогава той още на следващия ден би трябвало да съобщи пред ръководителя на Общото заседание на Университета, че желае предварително мандатът му като ректор да бъде преустановен ".от СУ ”Климент Охридски ” във Facebook.

Ето и останалата част от нейната позиция за проф. Герджиков:

" Съответно, според Правилника на Университета, в едномесечен период Общото заседание на Университета би трябвало да се събере и да гласоподава това.
 КПКОНПИ: Няма спор на ползи при проф. Анастас Герджиков при контракта му с майка му КПКОНПИ: Няма спор на ползи при проф. Анастас Герджиков при контракта му с майка му
Антикорупционната комисия не е открила спор на ползи във връзка с ректора на СУ „ Св. Климент Охридски “ Анастас...

Ако Общото заседание на Университета го освободи, тогава ще се организира нов избор за нов ректор по периодите и процедурата, планувана в Правилника.

Ако Общото заседание в едномесечен период не го освободи, тогава току-преди изборите за президент кандидатурата му ще се окаже нелегитимна – хем ректор, хем президент. Къде дават по този начин?

Имаме казус в историята на 133-годишния Софийски университет. Ректор приватизира целия престиж и тежест на Университета поради своите незадоволими кариерни мераци.

Познавам Анастас отпреди 28 години, той имаше доста качества и гении на академик, преводач и учител. От доста години към този момент не е нито академик, нито преводач, преподавателската му претовареност е редуцирана до най-малко.

Не можа да проумее, че няма по какъв начин хем да заема постове и позиции, хем да превежда и да написа книги.
 Аламанов: Герджиков можеше да е водач на студентите, само че вместо това остана в ролята на магаре Аламанов: Герджиков можеше да е водач на студентите, само че вместо това остана в ролята на магаре
" Има нещо надълбоко сбъркано. Нали помните какво беше споделил Борисов при избора на предходния президент Плевнелиев: " И магаре да бях поставил...

Ще остане в историята на Университета като ректора, забил нож в гърба на единствения различен хабилитиран преподавател-мъж в неговата компетентност. Защото в катедрата по Класическа лингвистика, в специалността Класическа лингвистика има единствено двама хабилитирани преподаватели-мъже – Анастас Г. и Николай Гочев.

Докато единият катереше кариерните стълбици, другият написа книги и направи преводи, като някои от книгите и преводите му са още неиздадени.

Но това е картинката в дребния кадър, в огромния кадър е историческият казус: един ректор употребява институционалния запас на цялостен един университет, на най-стария, само че към този момент не най-големия у нас, с цел да се настани в още един кабинет, в който към този момент не се е разполагал.

Университетът не може да бъде розичка в бутониерата на ректор, поискал президентството. Още на следващия ден би трябвало да подаде заявление за предварително преустановяване на втория му мандат, а Общото заседание да го гласоподава в едномесечен период.

Ако това не стане, значи Университетът е непоправимо и необратимо мутризиран, каквото и да стане на изборите в средата на ноември.
 Къде съгласно Радев се крие Борисов - под полата на Цачева и под тогата на ректора Къде съгласно Радев се крие Борисов - под полата на Цачева и под тогата на ректора
" Преди 5 години Борисов се скри под полата на госпожа Цачева. Сега се крие под тогата на ректора ", по този начин президентът Румен Радев разяснява...

Автономията е мъртва, академичното самоуправление и независимост са заровени от дълго време.

Ето и

" Аз помня отвореното писмо на професорите от СУ, Нов български университет, УАСГ против Борисов и настояването им на оставка на цялото държавно управление на ГЕРБ през същия този август. Защо желаят оставка? Поради:

"... cрacтвaнe нa държaвa и oлигaрхичeн бизнec, кoрупция, пoлитичecки чaдър нaд oпрeдeлeни фигури, cъчeтaн c бeзпaрдoннo изпoлзвaнe нa прaвooхрaнитeлнитe oргaни и прaвoрaздaвaтeлнaтa cиcтeмa кaтo бухaлкa cрeщу нeудoбни прeдcтaвитeли нa грaждaнcкия ceктoр и oпoзициятa, пoтъпкaнa cвoбoдa нa cлoвoтo, coциaлнa бeзпeрcпeктивнocт... "

Коларова, бродирайки сякаш самостоятелното лице на професора, се изпусна, че още месец май предходната година самият Ректор на СУ бил държал тирада против Радев. Т.е. - имал гражданска позиция Нима!
 Симов за Герджиков: Това е опит на ГЕРБ да изплагиатстват формулата на Румен Радев Симов за Герджиков: Това е опит на ГЕРБ да изплагиатстват формулата на Румен Радев
" Ако претендентът на ГЕРБ в действителност е Анастас Герджиков (не изключвам целият звук да е просто тестване на реакции), то бройте Румен Радев з...

Обаче аз тук се запитвам дали така наречен академично съсловие е готово да бъде сварено в тенджерата на Герп и употребено за бульон? Готови ли са да играят съсловие, което поддържа Мутрата?

Относно обстановката " Ректор, който не го е позор да бъде подсилен от мутрите ", няма какво въобще да се разяснява. Позор, който дълго ще тежи на цялото съсловие.

Да забележим техния ход! Ще преглътнат ли и това? Даже няма да напомням за " синодалните старчета ".

Ако аз съм публицист, щях най-първо да попитам Герджиков по какъв начин ще разяснява това, че е подсилен от мутри? какво мисли за митингите против Борисов и ГЕРП, какво мисли за Гешеф - ей такива простички неща. И не - президентът в никакъв случай не се сплотява с мутрите, и не е обединител на народ и мафия - в никакъв случай! Това е опорка само на мутрите, която в този момент ще стартират - на нея се ловят аквариумните рибки и шепа от така наречен академично съсловие, добре угоено от нЕкои планови милиони, с които Герп ги " нагали " в последните години.

Та, да забележим! Имат ли чест, или постарому ще я караме! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР