Щом не харесва извънредното положение, президентът да наложи вето, ...

...
Щом не харесва извънредното положение, президентът да наложи вето, ...
Коментари Харесай

Борисов за президента: Говори нелепици

Щом не харесва изключителното състояние, президентът да наложи несъгласие,... да ги умори тези хора, това предлага той.

Така реагира министър председателят Бойко Борисов в коментар на обръщението на президента Румен Радев единствено час по-рано, в което се изиска по-бързо събаряне на ограничаващите ограничения, с цел да може стопанската система на страната да се върне към естествен режим на работа. Държавният глава подлага на критика и икономическите ограничения за подкрепяне на бизнеса, високите санкции за неспазване на рестриктивните мерки, репресиите и цензурата.

Борисов съпостави Радев с " дърта свекърва, но от тези злобните, дето единствено вървят след нас " и единствено подлагат на критика. Борисов недоумява, учуден е по какъв начин може да се приказват такива неща в подобен миг. Премиерът уточни, че се е чул сутринта с президента, с цел да му изкаже съболезнования, защото татко му бил умрял. " Не разбирам по какъв начин може в ден, когато татко ти е починал, да приказваш нелепици ", сподели още Борисов.

Действията на страната, въвела изключителното състояние, той съпостави със загрижеността на един родител за детето му, когато би трябвало да го води на имунизация или на ортодонт, родителят няма избор: " И ние страдаме, само че няма различен метод ", заключи той.

Премиерът акцентира още, че в Народното събрание към този момент има няколко заболели, били са в една стая и може да се окаже, че след седмица - две няма да можем и Народното събрание да съберем . Той още веднъж повтори, че на третия ден, в който Мутафчийски му каже, че наклонността е надолу, ще отхлаби ограниченията. " Дори Народното събрание да не го одобри, министърът на опазването на здравето ще анулира всички заповеди ", акцентира министър председателят.

Лесно е, по думите на Бойко Борисов, да се подлага на критика по метода, по който го прави Румен Радев: " Някой излезе, дали му листчето, прочете си го... "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР